Afbeelding

Mariannes warming-up

Helene Bakker
startnummer 2622

Triatlon is hartstikke leuk. En als je eenmaal het virus te pakken hebt, kom je er niet meer van af. Ik vind het echter bij vlagen wel lastig om maar liefst drie sporten te trainen en dit ook nog een hele zomer vol te houden naast mijn baan als fysiotherapeut, andere hobby's en een sociaal leven. Ik heb echter nog niets te klagen als ik hoor hoe Helene haar trainingsschema moet combineren met haar drie kinderen, een hond, een bijna fulltime baan met wisselende diensten op de intensive care, en natuurlijk een vriend en haar sociale contacten. "Plannen, plannen, plannen. Als je niet kunt plannen red je het niet", zo zegt ze, terwijl ze in haar hoofd waarschijnlijk al bezig is met haar hardlooprondje waarbij ze meteen de hond uitlaat.
Zelf sport ze eigenlijk pas sinds 2011, en in 2013 deed ze haar eerste triatlon in Weesp, net als ik. Sporten is voor haar niet meer dan een leuke hobby, want ze vindt veel te veel andere dingen leuk en heeft helemaal niet de discipline om veel te trainen en voor het hoogste te gaan, zo zijn haar eigen woorden. Als ik echter hoor hoe ze haar gezin, werk, de sportschool en haar triatlontrainingen combineert met haar sociale leven, vind ik dat getuigen van een discipline waar de gemiddelde drilinstructeur nog wat van kan leren. En ik ook, nu we het er toch over hebben…

Voordat Marianne Klijnstra op 4 september zelf van start gaat, vraagt ze zich af hoe andere Weesper deelnemers dat toch aanpakken, die WeesperNieuws Triatlon.