Lily helpt Hans met naalden in zijn hand van rugpijn af.
Lily helpt Hans met naalden in zijn hand van rugpijn af. Foto: Marieke van Veen

'Dankzij Lily kan ik weer een gewoon leven leiden'

WEESP - Acupuncturist/masseur Lily Wu uit Amsterdam zit nu ook in Weesp. In haar praktijk aan de E. du Perronstraat helpt ze mensen van (pijn)klachten en spanningen af.

door Marieke van Veen

Wu woont sinds 9 jaar in Nederland. Ze is geboren in China en daar is ze ook opgeleid. "Als jonge vrouw kwam ik een paar keer met acupunctuur in aanraking. Ik vond het fascinerend, ook omdat het steeds zo goed werkte. Maar als ik dan aan de acupuncturisten vroeg waar ik dat kon leren, werden ze boos. Het is een geneeswijze die binnen de familie van generatie op generatie wordt overgebracht. Ze wilden het mij niet leren." Met behulp van zelfstudie werd Wu toch een gediplomeerd acupuncturist.

'Geen medicijn hielp'
Dat is ze inmiddels al ruim 24 jaar maar de resultaten verbluffen haar soms ook nog steeds. De man die ze op de foto behandelt, heeft al 20 jaar ernstige rugklachten. Sinds Wu hem geregeld onder handen neemt heeft hij veel minder pijn. Na zijn sessie komt Elly binnen. Zij heeft onder meer artrose. "Al vijf jaar loop ik te modderen. Geen medicijn hielp. En nu heb ik drie behandelingen bij Lily gehad en kijk: ik kan mijn pols weer heen en weer bewegen en de zwellingen op mijn enkels zijn weg. Ik kan weer leuke dingen doen, ik heb mijn leven terug."

Ook voor (ontspannings)massages, afvallen en behandeling met Chinese kruiden kunnen Weespers bij Lily Wu terecht. Kijk op www.acupunctuurshengjing.nl. Tot slot nog een leuk weetje: als Wu hoofdpijn heeft, neemt ze geen aspirientje maar steekt ze zelf gewoon een paar naalden in haar voet.