Lang Frans was in 2011 al eens in Weesp voor het tv-programma Karaoke Kids.
Lang Frans was in 2011 al eens in Weesp voor het tv-programma Karaoke Kids. Foto: Christian Pfeiffer

S&B: Hans en Lange Frans

WEESP - Met het aanbreken van de maand augustus wordt ook steeds meer duidelijk hoe het Sluis-en-bruggenfeest van dit jaar eruit gaat zien. Op het tot dusver bekende programma prijken verrassende namen en nieuwe activiteiten.

door Marieke van Veen

Zo heeft Toeters & Bellen voor de zaterdag Lange Frans geboekt. De rapper, die eigenlijk Frans Christiaan Frederiks heet, maakt tussen 18.00 en 18.30 uur zijn opwachting op het podium op de sluis. Dit moment is zorgvuldig gekozen: op die feestdag en dat tijdstip heerst er bij dit café altijd topdrukte.

Karaoke Kids
Lange Frans, geboren en getogen in Diemen, is bekend van hits als 'Moppie', 'Zinloos' en 'Het land van…'. Hij was al eens eerder in Weesp. In 2011 trad hij op in Dansstudio Van Harten voor tv-opnames van Karaoke Kids.

Hans Dulfer
Liefhebbers van jazz moeten zaterdagmiddag op het Grote Plein zijn. Daar treedt om 15.00 uur saxofonist Hans Dulfer op met zijn band. De inmiddels 76-

Nieuwe activiteit: Scubaduiken in de Herengracht

jarige vader van Candy Dulfer staat bekend om de manier waarop hij jazz mixt met pop, dance en funk. Verder maken tijdens het driedaagse feest Barry Brand en coverband The Session hun opwachting op het Grote Plein, zo laat RGB Events weten.

Kopje onder
Ook vanuit de Stichting Volksfeesten Weesp wordt steeds meer bekendgemaakt over het programma. Zo verklapt het feestcomité in het wekelijkse S&B Feestnieuws in deze krant dat er vrijdag en zaterdag een proefduik kan worden gemaakt in een grote tank in de Herengracht. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is te lezen op pagina 11. Verder heeft de organisatie laten weten dat de traditionele en immer drukbezochte Verenigingenmarkt dit jaar niet alleen in de Nieuwstraat, maar ook op de Nieuwstad wordt gehouden. Dit om zowel de verenigingen als de bezoekers meer ruimte te geven.
Het complete feestprogramma is woensdag 17 augustus te vinden in een speciale bijlage van het WeesperNieuws. Het S&B-feest is 25, 26 en 27 augustus.

Afbeelding