Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen. Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Gerda

Jan: "Stefan."
Stefan: "Jan, hoe gaat het?"
Jan: "Goed, ik kom net van de haven en heb daar een blauwe hap gegeten; zo fijn in je eentje een beetje kijken naar de bootjes. Goof zit daar ook vaak met zijn nieuwe elektrische fiets, hij liet me laatst een pasfoto zien van zijn geliefde die er niet meer is. Gerda, die daar sinds kort het café en restaurant runt, is er van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Ze draagt een schort van spijkerstof en een streepjes-T-shirt en ze lacht altijd echt. Haar schort is overigens gemaakt door Noor van Ed, die ik ken van de Oorbel."
Stefan: "Voormalig café de Oorbel van Dirk van Cyntha waar ook Menno was en Midas en Gerrit van Jennifer, Bert van Mona, Lars van Stephanie en Ton."
Jan: "Ja, zeezeiler Ton zit tegenwoordig vaak bij de haven rustig een sjekkie te roken."
Stefan: "Heeft Gerda ook appelgebak met slagroom?"
Jan: "Geen idee, maar ik denk het wel. Gerda heeft alles in alle opzichten. Hoezo appelgebak met slagroom?"
Stefan: "Nou, ik lees graag in de Weesper de kleine advertenties en tussen iemand die op zoek was naar een defecte vaatwasmachine en een privéhuis in Almere op de Bakkenzuigerstraat met personeelstekort stond de advertentie: 'Vrouw 67 zoekt leuke gezellige vriendin in Weesp.'
Die advertentie zit al de hele dag in mijn hoofd; ze heeft dus op een moment gedacht: ik plaats gewoon een advertentie want ik heb behoefte aan gezelligheid. Dat ontroert mij. Vandaar appelgebak met slagroom. Nou kan ík die vrouw niet zijn die ze zoekt want ik ben geen gezellige vrouw, maar hoe fijn zou het zijn als ze een vriendin vindt en dat ze dan samen bij de haven een appelgebak met slagroom bestellen."
Jan: "Ik zal haar eens bellen om te vragen of ze al iemand gevonden heeft, ik bel je zo terug!"
Vijf minuten later…
Jan: "Ik heb het nummer gebeld en haar man vertelde me dat er al diverse mensen hebben gereageerd . Ze hebben allebei verschillende hobby's en dus zou het fijn zijn als zijn vrouw een gezellige vriendin heeft om dingen mee te doen zodat hij weer andere dingen kan doen."
Stefan: "Dat is mooi! Ik heb hier wat tips: een bezoekje aan de haven bij Gerda, het optreden van de 76-jarige Hans Dulfer op zaterdag 27 augustus tijdens het Sluis-en-bruggenfeest en 11 september om 15.00 uur de opnamen van TV Weesp voor de eerste uitzending van 'Aaltje Live' in restaurant Aaltje met livemuziek, theater, culinaire hoogstandjes en verwachte en onverwachte gasten!
Zeg Jan, heb jíj trouwens nog behoefte aan een gezellige lieve vriendin?"
Jan: "In principe altijd, hangt een beetje van het postcodegebied af..."
Stefan: "Oké, hou vol Jan!"
Jan: "Hou vol!"