Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Op vakantie in Weesp is zo gek nog niet

WEESP - Of ze nu voor een nachtje blijven of een hele week, bootjestoeristen voelen zich welkom in Weesp. Ze prijzen de rustige sfeer en de vriendelijkheid in de winkels, genieten van het gedoe van passerende boten in de Kom en brengen graag een volgende keer opnieuw vakantiedagen door in Weesp.

door Ruth van Kessel

Neem Rita en Jan Lorsheyd uit Den Haag. Het is voor hen de vijfde keer dat ze Weesp aandoen tijdens een vaarvakantie. Deze keer kozen ze voor een ligplaats in de gemeentehaven aan Smal Weesp. Een fijne plek met op het grasveld volop speelruimte voor hun kleinzoon Joey van 8. Hij vaart met zijn ouders - Renata Lorsheyd, dochter, en Bas Denie uit De Lier - achter opa en oma aan. Heel Nederland door.

Is Smal Weesp jullie favoriete haven in Weesp?
Rita: "Nee, hoor. Maar voor Joey is het hier heerlijk spelen, daarom liggen we hier al een paar dagen. Als Jan en ik samen onderweg zijn kiezen we ook wel voor een plekje in de Kom - naast die gouden vogeltjes - of aan de Hoogstraat. Zelf vinden we die drukte wel gezellig."

Waar gaat de reis naartoe?
Jan: "Waar het water ons brengt. Nee, gekkigheid. Ik ben net met pensioen gegaan en Rita en ik gaan drie maanden zwerven door Nederland. Voor Weesp lagen we in Uithoorn en hiervandaan gaan we via de Randmeren naar Friesland en dan weer verder." Renata: "Dan haken Bas, Joey en ik weer af, want voor ons is het nog een eind terug naar onze woonplaats De Lier. Het is onze eerste vakantie met een boot. Heerlijk. Vorig jaar hebben we onze sloep ingeruild voor een motorjachtje en daar hebben we totaal geen spijt van." Rita: "Er is geen betere manier om te onthaasten, alle drukte en strass valt van je af. Zeker hier in Weesp, de mensen zijn zo vriendelijk: we kregen zelfs een gratis ijsje op de markt."