Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

'Je kunt hier zo leuk eten'

WEESP - Het is altijd een gok, maar het is Tom en Colly Trouwborst weer gelukt om een fijne ligplaats voor hun zeiljacht aan de steiger aan de Hoogstraat te vinden. Voor hen de beste ligplaats in Weesp.

Weesp noemen ze ook wel de poort tot het IJsselmeer. Of je nu er op wilt, of zoals Colly en Tom Trouwborst uit Zeist er vanaf komt, Weesp is de beste plek om te verblijven. Tom: "In Muiden kun je echt geen plekje vinden en in Weesp is het lekker relaxed. Al zou ik het nog relaxter vinden als er een steiger bij kwam aan de Hoogstraat, want ons acht meter lange zeiljacht kunnen we in een andere haven niet zo gemakkelijk kwijt."

Jullie zijn net terug uit Friesland?
Colly: '"We hebben gezeild op de Friese meren. Dat vind ik heerlijk, maar om hier te komen moet je het IJsselmeer over en dat vind ik een beetje eng. Gelukkig kwam onze zoon over en die heeft ons geholpen met de overtocht. Tom: "Het was een prachtige tocht met schitterend weer: met zon en de wind vol in de zeilen werden we naar Weesp geblazen. En nu liggen we op onze favoriete plek."

Hoe lang blijven jullie?
Colly: "Eén nachtje maar. Onze dochter uit Nederhorst den Berg kwam even langs, zo gezellig. Gisteren moesten we lang wachten voor de Spoorbrug, anders waren we zeker naar ons favoriete restaurantje hier gegaan. Dat moet dan maar een volgende keer. Morgen vertrekken we naar de Loosdrechtse plassen."