De Weesper kerken houden samen een VakantieBijbelWeek voor kinderen.
De Weesper kerken houden samen een VakantieBijbelWeek voor kinderen.

woensdag 17 augustis

Voorlezen met en voor Senioren

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp 10.30 uur

Het kan gebeuren. U (of uw partner) houdt van lezen, maar om de een of andere reden is lezen wat moeilijker voor u geworden. Om u te laten genieten van literatuur, gedichten of mooie artikelen is er nu elke woensdag een voorleesochtend. Natuurlijk gaat het niet alleen om het voorlezen. Er is ook gelegenheid om te genieten van een kopje koffie. Of te praten over het boek of gedicht dat wordt voorgelezen. Deelname is kosteloos. U betaalt alleen voor een kopje koffie. U hoeft zich van tevoren niet aan te melden. Kom gewoon als u zin heeft. Voor meer informatie: weespdementievriendelijk@gmail.com. Locatie: Bibliotheek Weesp, aanvang 10.30 uur.

vrijdag 19 augustus

Kinderrondleiding met schatzoeken

Grote kerk Weesp 13.30 uur

Speurtocht, schatzoeken en spelen bij Don Bosco. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Start 13.30 uur voor de Grote Kerk. Om 16.30 uur kun je bij speeltuin Don Bosco worden opgehaald. (Bij slecht weer wordt er ter afsluiting op een andere locatie binnen gespeeld). Deelname: € 5,50 (inclusief toegang Don Bosco, limonade en verrassing uit de schatkist). Volwassenen betalen € 2,50. Opgeven bij cora.sloot@mooiweesp.nl. Meer info: mooiweesp.nl/kinderen.html.

Stadswandeling

Grote Kerk Weesp 19.00 uur

Ontdek historisch Weesp en maak een wandeling met de Historische Kring. In de zomer vertrekt er elke vrijdag om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk aan de Nieuwstraat in Weesp een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

zaterdag 20 augustus

Zomers buiten dansen

Weesp

Buiten dansen op een mooie plek in de natuur is een bijzondere ervaring; met de frisse lucht en je blote voeten in het gras voel, hoor, zie en ervaar je nadrukkelijk de natuur. Aanmelden: info@biodanzametmarlie.nl. Deelname aan deze workshop kost € 15,-.

Welkom-in-Weesp-boot

Steiger Stationsweg 10.30 uur

Maak een rondvaart met de Welkom-inWeesp-boot. Vertrek om 10.30 en om 13.30 uur vanaf de steiger bij café het Helletje. De vuurlinie vaart naar Fort Uitermeer en terug, deelname kost 7,50 incl. een kopje koffie. Kaartjes zijn te koop in het café.

Welkom in Weesp rondleiding

Centrum Weesp 13.30 uur

Een leuke manier om Weesp te ontdekken. Uitgebreide stadswandeling met bezoek aan monument. Voor kinderen is er een speurtocht voor onderweg. Na afloop is er koffie, thee of limonade en gelegenheid om informatiemap over Weesp door te bladeren. Start 13.30 uur voor de Grote Kerk, Nieuwstraat 31. € 5,50 incl. koffie/thee. Meer info: mooiweesp.nl/welkom.html. Aanmelden via cora.sloot@mooiweesp.nl.

maandag 22 augustus tot vrijdag 26 augustus

VakantieBijbelWeek

Lichthuis 9.45 uur

De Weesper kerken houden samen een VakantieBijbelWeek voor kinderen uit Weesp, Muiden, Muiderberg en Driemond. In het Lichthuis wordt in de week van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus elke ochtend vanaf 9.45 uur geknutseld, gezongen en nog veel meer. Het thema van dit jaar is 'Aan tafel'. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Kinderen mogen die week zo vaak komen als ze maar willen.