Selena Piek is trots, maar ook erg teleurgesteld.
Selena Piek is trots, maar ook erg teleurgesteld. Foto: RTV-NH

'We stonden met onze blonde koppies bij de laatste acht'

WEESP - Het is badmintonster Selena Piek niet gelukt om op de Olympische Spelen de halve finales van het badmintontoernooi te halen.

De Weespse verloor maandag, samen met dubbelpartner Eefje Muskens, haar kwartfinale tegen het Zuid-Koreaanse koppel Jung Kyung-eun en Shin Seung-chan: 2-1. Eerder werd Selena met gemengddubbelpartner Jacco Arends ook al uitgeschakeld.

Het duel
Selena en Eefje begonnen maandag zwak aan hun duel en bleken kansloos in de eerste game. Daarna werd het duel een stuk spannender. De twee Nederlanders waren gewaagd aan de Koreanen, de nummers vijf van de wereld, en werkten zelfs vier matchpoints weg. Met zes achtereenvolgende punten won het tweetal de tweede game en werd een derde game uit het vuur gesleept.

Spannend
De derde game begon erg spannend en ging lang gelijk op. De tegenstanders pakten echter halverwege een voorsprong en gaven die vervolgens niet meer weg.

Het verlies betekent dus dat Selena en Eefje uitgeschakeld zijn op de Olympische Spelen.

Jammer
Tegen mediapartner NH laat Selena meteen na afloop weten: "Dit is heel erg zonde. We waren heel dicht bij de volgende ronde. We begonnen niet zo goed, maar we kwamen goed terug. Op het laatste moment sloegen de Zuid-Koreanen een niet te overbruggen gat. Jammer, want er had meer in gezeten. De tweede game viel er iets van ons af en we zagen dat de tegenstanders nerveus werden. Op papier hadden ze dik van ons moeten winnen, maar we kwamen goed in het spel. Dat is zonde om niet vast te houden."

Een kans
"We zijn erg trots. We staan op een Olympisch toernooi. Wel met onze twee blonde koppies bij de laatste acht. Dit had ik van tevoren gehoopt, maar we moesten wel twee andere sterke koppels verslaan. Nu ben ik natuurlijk teleurgesteld, want ik heb gewoon een bloedhekel aan verliezen. Dit was absoluut een kans om voor meer te gaan."

Vier jaar
De 24-jarige Weepse ziet een grote toekomst voor zich. "Ik hoop nog een tijdje mee te kunnen. Dit toernooi levert veel ervaring om uit te putten. Wat mij betreft staan we er over vier jaar gweer. Voor nu is het gewoon even echt klote", zo besluit Piek.

Selena Piek heeft een dijk van een seizoen achter de rug. In de lente werd bekend dat zij naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro mocht. Deelname aan de Olympische Spelen was de afgelopen jaren het hoofddoel van de Weespse. Jarenlang streed ze over de hele wereld om deelname aan de Spelen zeker te stellen.

Het was voor het eerst na acht jaar dat er Nederlandse badmintonners naar de Olympische Spelen gingen.