Barry Brand draait vrijdag en zaterdag op het Grote Plein.
Barry Brand draait vrijdag en zaterdag op het Grote Plein. Foto: Ruth van Kessel

Het feestprogramma voor in je broekzak

WEESP - Een mysterieuze zeepbellenshow, scubaduiken in de Herengracht, mee rappen met de hits van Lange Frans, swingen met jazzlegende Hans Dulfer en zijn band... Het programma van de 39ste editie van het Sluis-en-bruggenfeest bevat naast de vertrouwde feestonderdelen ook veel kleine en grote verrassingen.

Bovendien koppelen You better PINK en het WeesperNieuws en Radio Weesp samen een goed doel aan het feest. Met allerlei leuke activiteiten, zoals de verzoekplatenactie Pink Request, wordt geld ingezameld voor borstkankerorganisatie Pink Ribbon.

Volop zon verwacht
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het weer! Onze weerman Pieter de Blois voorspelt een uitermate zonnig weekend met temperaturen tussen de 27 en 30 graden. Dat maakt een rondje braderie en een drankje en dansje bij een van de vele buitenpodia nóg feestelijker. Het feestcomité is in haar nopjes met de weersverwachting, maar drukt de bezoekers tegelijkertijd wel op het hart voorzorgsmaatregelen te nemen tegen een zonnesteek en uitdroging. Goed smeren dus, en veel drinken - water welteverstaan.

Volg het verloop van het Sluis-en-bruggenfeest en de actie Heel Weesp Helpt via Radio Weesp en WeesperNieuws.nl. Het redactieteam zorgt geregeld voor updates met nieuwe foto's en filmpjes.