De bestuurder zit in het midden, iets vóór de passagiers achterin.
De bestuurder zit in het midden, iets vóór de passagiers achterin.

Spectaculaire BladeGlider in Rio

Nissan heeft de spectaculaire BladeGlider Concept – die in 2013 debuteerde op de autoshow van Tokyo – doorontwikkeld tot een volledig functioneel rijdend prototype. Twee exemplaren zijn onthuld in het olympisch park in Rio de Janeiro en werden ingezet voor demoritten met vips.

Het onderstel van de BladeGlider is hoogst bijzonder door een kleine spoorbreedte voor en een grotere achter. Een opzet die een lage luchtweerstand en optimale stabiliteit oplevert. Er is geen dak, een geïntegreerde rolkooi garandeert de veiligheid zoals bij een dichte coupé. Vanaf het stuur zijn alle functies en systemen te bedienen. Camera's dienen als alternatief voor buitenspiegels. De bestuurder zit in het midden, iets vóór de passagiers achterin. Die hebben daardoor extra veel beenruimte. De sportieve stoelen met vierpuntsgordels zijn bekleed met een combinatie van stof en een coating van epoxyhars.

Volledig elektrisch
De topsnelheid ligt boven de 190 km/uur Elk achterwiel wordt aangedreven door een elektromotor van 130 kW. Een high performance lithium-ion-batterij van 220 kW levert de energie.