Donderdag in de City: animatiefilm The Red Turtle.
Donderdag in de City: animatiefilm The Red Turtle.

donderdag 1 september

Tablet Café

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Voor iedereen met vragen over de pc, tablet, e-reader of smartphone.Deze week met speciale aandacht voor online cursussen die thuis en in eigen tempo gevolgd kunnen worden. De toegang is vrij.

Alzheimer Café Weesp

Hart van Weesp | 19.30 uur

Het thema van deze maand: domotica. Technische hulpmiddelen die het thuis veiliger maken zodat mensen met dementie langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Zaal open vanaf 19.00 uur. Toegang en koffie gratis.

Film: The Red Turtle

City of Wesopa | 20.00 uur

Animatiefilm over een man die schipbreuk heeft geleden. Hij probeert wanhopig het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld te ontsnappen, maar een rode schildpad houdt hem tegen. Regie: Michael Dudok de Wit NL 2016. Entree € 8,-.

vrijdag 2 september

Loop-je-fit

FysiotrainingsCentrum | 9.30 uur

Hardloopcursus van 9 lessen voor beginners en herstartende lopers, gegeven door Trim- en Trainingsgroep Weesp in samenwerking met FysiotrainingsCentrum Weesp. Inschrijven of vragen via info@ttweesp.nl. Kosten: 20 euro.

Seniorenzwemmen

De Lunet in Naarden | 12.00 uur

Het zwemseizoen voor senioren uit Weesp gaat weer van start. De groep gaat met de bus naar De Lunet in Naarden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor inlichtingen: Luc Cornelissen, 06-20 889232 of Cissy Douma, 0294-412271.

Carillonconcert

Toren Grote Kerk | 19.00 uur

Bespeling van het carillon van de Grote Kerk. Beiaardier Gijsbert Kok speelt een gevarieerd programma van Mozart tot hedendaagse muziek. Het carillon is goed te horen vanaf diverse terrasjes in het centrum. Iedereen is bovendien welkom op de luisterplaats aan Oudegracht 27.

zaterdag 3 september

Voedingsadvies

Fysio Aetsveld | 10.00 uur

In september is er iedere zaterdag gratis inloopspreekuur van Kersvers Voedingsadvies van 10.00-11.00 uur bij Fysio Aetsveld in Mr. C. Kooimancentrum 15a.

Fortenexcursie met vaartocht

Fort Ossenmarkt | 13.00 uur

Eerst een rondleiding in en om Fort Ossenmarkt. Hierna volgt een vaartocht over de Vecht langs Fort Uitermeer naar het natuurfort bij Hinderdam. Deelname: € 24,50 inclusief een drankje en infopakket. Reserveringen/boekingen: 06-27498352 / info@leisurehistory.nl.

Grote Kerk geopend

Grote Kerk | 13.00 - 16.00 uur

De Grote Kerk is gedurende de zomermaanden geopend voor publiek. Er zijn tweedehands boeken te koop, er is een kunstexpositie en de bezoekers kunnen het gebouw bezichtigen.

Welkom in Weesp

Grote kerk | 13.30 uur

Uitgebreide informatieve stadswandeling met bezoek aan een monument. Voor de kinderen is er een speurtocht. Na afloop is er koffie,thee of limonade. € 5,50 p.p., kinderen t/m 4 jaar gratis. Start voor de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Aanmelden via cora.sloot@mooiweesp.nl.

Openingsdag

Theaterpand Weesp | 16.00 uur

Theaterpand Weesp trapt het nieuwe theaterseizoen af. Emily de Vries, winnares van Weesp Got Talent 2016, speelt haar cabaretvoorstelling 'Mannenbenen'. Tickets kosten 5 euro via www.theaterpandweesp.nl.

zaterdag 3 september en zondag 4 september

Kunstmaat 2016

Weesper Synagoge | 14.00 uur

Kunstexpositie met werk van Thea Roukema, Martin Berckmans, Renske van Asselt, Anita Rademakers, Fons Berckmans en Maïesta Berckmans. Zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur, zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Vrij entree.

zondag 4 september

WeesperNieuws Triatlon

Zo'n 400 atleten storten zich op zwemmen, fietsen en hardlopen, grotendeels dwars door de oude binnenstad. De eerste groep start om 12.00 uur in de Kom.

maandag 5 september

Seniorweb

Bibliotheek Weesp

Inloopochtend van 10.00 tot 12.00 uur voor informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc.

dinsdag 6 september

DigiTaalhuis Gooi

Bibliotheek | 11.00 - 13.00 uur

Inloopspreekuur DigiTaalhuis Gooi voor mensen die beter willen leren lezen en schrijven of anderen daarbij willen helpen.

woensdag 7 september

Vrouwen van Weesp

Papelaan 99 | 19.30 uur

Thema-avond: Respectvol en begripvol omgaan met mensen die problemen hebben. O.l.v. mw. Willemien Posthumus.

doorlopend september

Expositie Lichthuis

Lichthuis

Hier zijn tekeningen en schilderijen van Connie Fakkeldij te zien.

Expositie Cora Koppel

Bibliotheek Weesp

Het volgen van lessen bij diverse kunstenaars heeft Cora Koppel geïnspireerd om verschillende technieken te gebruiken. Vooral intuïtief schilderen zonder doel voor ogen is voor haar de meest passende vorm.