De snelste jongens en meiden vergelijken hun bekers. De wisselbeker van de jongens blijkt groter.
De snelste jongens en meiden vergelijken hun bekers. De wisselbeker van de jongens blijkt groter. Foto: André Verheul

Mael en Anna opnieuw de snelsten

WEESP - Anna Morsink (14) werd zaterdag in haar leeftijdscategorie 12e bij het serieuze NK jeugdtriatlon. Een dag later stond ze traditiegetrouw aan de start bij de charmante Kindertriatlon van Weesp. "Voor Weesp was ik zenuwachtiger", zegt Anna, die voor de vierde keer de snelste was bij de meisjes.

Bij de Weesper Kindertriatlon gaat het er allemaal een stuk minder 'professioneel' aan toe dan op het NK, maar als je zoals Anna in je eigen woonplaats moet presteren terwijl iedereen verwacht dat je 'wel even' gaat winnen, dan geeft dat best wat druk op je jeugdige schouders. Maar Anna ging daar goed mee om en ze prolongeerde haar titel, inclusief wisselbeker. Bij de jongens won Mael Plasschaert uit Almere, die net als Anna het parcoursrecords scherper stelde. Beiden trainen meerdere uren per week en pakken de triatlon dus serieus aan. Anne en Mael kennen elkaar inmiddels ook van wedstrijden in het juniorencircuit. Na afloop zocht Anna Mael nog even op. Toen ze hun wisselbekers naast elkaar hielden, bleek die van de meisjes kleiner te zijn. Iets dat eigenlijk niet hoort, vindt Anna.

De Weesper Kindertriatlon beleefde zijn 9e editie. 100 meter zwemmen in de Vest, daarna 800 fietsen en 800 meter lopen eromheen. De eerste editie was met 7 kinderen, zo memoreerde initiatiefnemer Koen Beenken. Dit jaar schreven zich 157 kinderen in. Toch slaagt Beenken erin de drempel laag te houden: het blijft een wedstrijd(je) waar iedereen aan mee kan doen. Ook op je gewone schoolfiets, zoals heel veel deelnemertjes lieten zien. En na afloop is iedereen winnaar. Toch was er ook een top drie. Meisjes 7-10 1. Rosalie Schouten 2. Nienke Verschuren 3. Sophie Rats. Jongens 7-10 1. Senna Plasschaert 2. Luca Dooper 3. Jasper Bosma. Meisjes 11-15 1. Anna Morsink 2. Fleur Dijkhuizen 3. Iris Seinen. Jongens 11-15 1. Mael Plasschaert 2. Julien Luursema 3. Alex van Buttingha Wichers.

Meer foto's op WeesperNieuws.nl

Bij de Weesper Kindertriatlon gaat het er vaak fanatiek aan toe.