Zondag is weer de WeesperNieuws Triatlon.
Zondag is weer de WeesperNieuws Triatlon. Foto: Ruth van Kessel

Klaar voor de WeesperNieuws Triatlon, maar wel oppassen op het kanaal

WEESP - De tijdelijke zandlosplaats langs het kanaal zorgt voor de nodige hoofdbrekens bij de organisatoren van de WeesperNieuws Triatlon. Het parcours is daar wat smaller en er liggen platen op de weg.

"We drukken alle deelnemers op het hart daar voorzichtig te zijn en daar met verstand te rijden", zegt Willem Hilders namens de organisatie. Verder zijn er geen bijzonderheden bij deze 27e editie van het Weesper sportspektakel. De wedstrijd is aanstaande zondag. De eerste groep van 200 atleten begint om 12.00 uur met 1 km zwemmen. Daarna volgen 40 km fietsen en 10 km lopen. De finish is voor het stadhuis. De tweede groep, ook 200 atleten, start om 13.30 uur.

Frans van Heteren is aan het deelnemersveld toegevoegd. De Aalsmeerder eindigde al vele jaren in de top 10. Oud-Weesper Stef Overmars, nu woonachtig in Hilversum, wordt door insiders getipt als kanshebber voor de eindzege. De strijd om wie de snelste Weesper wordt, gaat spannend worden. Barry Dooper kampt met een trainingsachterstand en zegt dit jaar niet voor de top 10 te kunnen gaan. Ricardo Scholten houdt zich op de vlakte en Tim en Daan Jacobs kunnen zich misschien in de strijd mengen. Bij de Weesper dames zal de strijd gaan tussen Deborah Schouten en Paula van der Pouw. Deborah was vorig jaar de snelste dame overall. De WeesperNieuws Triatlon wordt zondag op de voet gevolgd door Radio Weesp en WeesperNieuws.nl.

Handje helpen
Wie de organisatie een handje wil helpen tijdens de triatlon is nog steeds van harte welkom: stuur even een mailtje naar vrijwilligers@weespertriatlon.nl.