Bubblica: bubbels in plaats van ballonnen bij de opening.
Bubblica: bubbels in plaats van ballonnen bij de opening. Foto's: Ruth van Kessel, Christian Pfeiffer en Marieke van Veen

Drie dagen heerlijk zonnig en ontspannen Sluis-en-bruggenfeest

WEESP - Een feestganger was zondag op zijn Facebookpagina alweer de dagen aan het aftellen naar het Sluis-en-bruggenfeest van 2017. Dat snappen wij wel, want wat was het afgelopen weekend gezellig in Weesp!

Er werd drie dagen lang tot in de late uurtjes gedanst en gezongen, gedronken en gepraat. Het was heerlijk weer, waardoor iedereen extra goedgemutst was en het 's avonds nog lang aangenaam bleef. Nieuwe onderdelen zoals openingsact Bubblica en de duiktank op de Herengracht trokken overdag veel bekijks, evenals de 'golden oldies' zoals de braderie en de vrijmarkt. Ook de inzamelingsactie You better PINK is een succes te noemen (zie voorpagina). Duizenden mensen beleefden een heerlijk zonnig en ontspannen Sluis-en-bruggenfeest.

Het WeesperNieuws was er van de eerste tot de laatste minuut bij en maakte tientallen feestfoto's. Op deze pagina's een selectie. Wie alle foto's nog eens wil bekijken, kan terecht op WeesperNieuws.nl.

En o ja, voor wie het zich na de eerste zin afvroeg: vanaf vandaag nog 358 dagen...

Een gezellig sfeertje op het Grote Plein.
Touwtrekken in de Kom, altijd leuk om naar te kijken.
Zanger Bob van Veen bij Toeters & Bellen.
'Kijk eens wat ik heb gekocht, mama!'
You better PINK zamelde op verschillende manieren geld in.
Trampoline springen op de Herengracht.
De duiktank was nieuw en meteen een succes.
Lange Frans wilde naar de overkant, dus gaven deze jongens hem een lift. Maralde Nagel wint met deze foto onze fotowedstrijd en mag lekker gaan eten bij Il Bocconcino da Rimini.
Hans Dulfer op het Grote Plein.
Tot ver na de vuurwerkshow bleef het gezellig in de stad.