Steff Overmars wint de WeesperNieuws Triatlon 2016.
Steff Overmars wint de WeesperNieuws Triatlon 2016. Foto: Christian Pfeiffer

Steff overtreft jongensdroom

WEESP - Toen Steff Overmars in 2011 voor het eerst meedeed aan de WeesperNieuws Triatlon droomde hij ervan om ooit snelste Weesper te worden. Toen hij voor het werk en de liefde verhuisde naar Hilversum zat dat er niet meer in. Maar dat heeft hij afgelopen zondag dubbel en dwars overtroffen door de 27ste editie van deze titanenstrijd op zijn naam te schrijven.

door Marieke van Veen

Overmars kwam na een goede kilometer zwemmen, een supersnelle veertig kilometer fietsen en een uitstekende tien kilometer hardlopen in 1.46.37 over de finish. Daar klonk volop gejuich. Want ook al woont hij tegenwoordig in Hilversum, als je in Weesp bent opgegroeid dan ben en blijf je een Weesper. Zeker als je de triatlon wint en ook nog eens de zoon van een Weesper wethouder bent.

'Gat slaan bij fietsen'
Overmars had al snel in de gaten dat het er voor hem goed uitzag. Op Radio Weesp zei hij zondag na afloop: "Al toen ik het water uitkwam realiseerde ik me dat ik een goede kans maakte. Ik ben niet de snelste loper en wist dat ik daarom goed moest zwemmen en dat ik met fietsen een gat moest slaan." Dat deed hij dan ook. Hij was als derde het water uit, pakte vervolgens op de fiets de koppositie en wist een enorme voorsprong op te bouwen. Dit gaf hem bij het hardlopen een dusdanig voordeel dat niemand meer bij hem in de buurt kon komen.

Martijn Boot uit Almere was als eerste uit het water, maar na een valpartij in de eerste fietsronde besloot hij uit de wedstrijd te stappen. Hij liep meerdere lelijke schaafwonden op

Scholten tweede
Ricardo Scholten wist met 1.51.01 de tweede plaats te pakken en werd hiermee de snelste Weesper. De 47-jarige Machiel Ittmann uit Hilversum werd met 1.51.11 knap derde en liet hiermee zien dat je ook als routinier nog een podiumplek kunt pakken. Als jonkie won hij de Weesper Kwart driemaal - dan hebben we het over ruim twintig jaar geleden. Overmars en Ittmann doen komend weekend mee aan de (hele) Triatlon van Almere.

De strijd om de titel Snelste Weesper was verder vooral een sportief gevecht tussen de tweelingbroers Jacobs. Tim werd tweede Weesper met 1.51.26. Derde Weesper werd zijn broer Daan Jacobs met 1.54.10.

Zie pagina 19 voor een fotoverslag. En nog véél meer foto's zijn te vinden op weespernieuws.nl

Schouten prolongeert
Deborah Schouten is wederom de snelste vrouw en snelste Weespse. Ze finishte in 2.03.13. Ze streed een groot deel van de wedstrijd tegen Paula van der Pouw, maar die kwam ten val en moest de wedstrijd staken. Tweede werd Astrid de Graaf uit Weesp met 2.08.08. Merel Verlinden werd met 2.13.47 derde. Hiermee vormt de vrouwentopdrie ook meteen de top drie van de snelste Weesper dames, net als vorig jaar. Marianne Klijnstra, die de afgelopen maanden in onze krant 'Mariannes warming-up' verzorgde, viel uit vanwege lichamelijke klachten.