In het door Waldy Samson gemaakte lied klinkt heel Woodstock door.
In het door Waldy Samson gemaakte lied klinkt heel Woodstock door.

Waldy's swingende song voor een betere wereld

WEESP - Achttien jaar na het enorme succes van 'Follow the Leader' (met de Soca Boys) doet Weesper muziekproducent Waldy Samson een nieuwe poging hoog in de hitlijsten te komen. Dit keer is niet een zomerhit, maar wereldvrede de inzet.

Nu snapt Samson ook dat je de wereld helaas niet verbetert met één enkel liedje, maar artiesten hebben wel vaker bewezen van grotere invloed te kunnen zijn dan politici. Dus wie weet brengt 'Hello World' toch ergens iets teweeg. Samson tekende voor tekst en muziek. Het is geen klagende folkballade à la Bob Dylan, maar een vrolijk meezingliedje met geëngageerde tekst. De zanger is Harry Loco, die in binnen- en buitenland tourt met zijn love-and-peace-boodschap. Hij twijfelde geen moment om 'Hello World' op te nemen. "De wereld staat op zijn kop en er is een grote volksverhuizing op gang gekomen. En als we allemaal een beetje plaatsmaken gaat dat prima lukken. Dat is de boodschap", meldt Samson.

Op 5 mei speelde Harry Loco met een koor van vluchtelingenkinderen op het Bevrijdingsfestival Drenthe om een statement te maken. 'Hello World' was het openingsnummer en bracht zo veel reacties teweeg dat besloten werd het nummer op te nemen en uit te brengen. De release is aanstaande vrijdag, onder meer via iTunes, Spotify en YouTube.

Samson: "Het resultaat is een song waar generaties van muziek met een boodschap in doorklinken, een song die je moet horen! Een bekende muziekliefhebber die het nummer ter ore kwam, concludeerde dat je heel Woodstock erin kunt terug horen. Ook bijzonder is dat de meewerkende artiesten afkomstig zijn uit heel de wereld."