Charlotte Blitzblum vlogt over beauty en vele andere dingen en heeft ruim 17.000 abonnees.
Charlotte Blitzblum vlogt over beauty en vele andere dingen en heeft ruim 17.000 abonnees. Foto:YouTube

Charlotte Blitzblum verovert YouTube

WEESP - Charlotte Blitzblum (23) uit Weesp maakt sinds anderhalf jaar vlogs over zoals zij het zelf omschrijft: "Fashion, beauty, food, random & lifestyle". Maar liefst 17.000 mensen bekijken met regelmaat haar filmpjes via YouTube en sommige vlogs zijn zelfs al 70.000 keer bekeken.

door Melanie Seuren

Charlotte heeft altijd gezongen, gedanst en geacteerd, maar ze kwam tot haar frustratie nooit door de audities heen. Nadat ze auditie had gedaan voor 'K3 zoekt K3' en weer niet door was, nam ze een beslissing: "Ik werd die ochtend wakker en dacht: ik neem het heft in eigen handen, en ik begon een YouTube-kanaal. Dat was in juni 2015. Ik ging steeds vaker video's online zetten. Ik keek zelf al veel filmpjes op YouTube. Ik ben niet per se door een persoon geïnspireerd, maar daardoor zag ik het vloggen wel al zitten."

Schoenen
Op het meest recente filmpje van Charlotte (18 september) zien we hoe ze vol verwachting een paar schoenendozen uitpakt. Ze vertelt dat ze de schoenen gratis heeft gekregen van een schoenenwebshop waarvan ze de naam uiteraard volop noemt en onder haar vlog vermeldt. Zo werkt dat in vlogland. In ruil laat Charlotte de schoenen zien en zegt ze wat ze er mooi en lelijk aan vindt. De witte sneakers van Adidas die ze uitpakt, glimmen een beetje. "Echt zo'n schoen met een highlight."
Charlotte zat tot groep 2 op de Van der Muelen-Vastwijkschool in Weesp. Ze verhuisde naar Baarn, maar toen ze naar de eerste klas van de middelbare school ging, kwam ze weer in Weesp wonen. Nu studeert ze aan de pabo en woont ze samen met haar vriendje, dat niet aan de camera ontsnapt. Want ook het persoonlijke leven van Charlotte, inclusief de katten, is een prominent onderwerp in de vlogs.

In het begin is het lastig om volgers te krijgen, vertelt Charlotte: "Dan kijkt er helemaal niemand. Ik heb toen visitekaartjes laten maken en ging de stad in. Hierdoor kreeg ik meer abonnees. Ik ging steeds vaker winacties doen en samenwerken met andere vloggers. Als je net begint moet je wel echt je best doen om jezelf te promoten."

Reacties
"Ik vind bijna alles leuk aan het filmen. Ik vind het heerlijk om tegen de camera aan te praten, het voelt meer alsof ik met mijn vriendinnen aan het praten ben. Ook is het heel tof om reacties te lezen en persoonlijk contact met mijn volgers te onderhouden. Ik vraag oheel vaak wat mijn volgers ervan vinden en ik lees hun tips."

'Mijn droom is drie dagen in de week juf, de andere dagen vloggen'

Er gaat veel tijd zitten in het vloggen en bewerken van alle video's. Daar heeft Charlotte geen moeite mee. "Het is een soort hobby van me geworden. Ik vind dit het leukst om te doen, anders zou ik mijn tijd anders besteden. Het verdient nog niet veel, dus ik doe het echt voor mijn plezier."

Voorbeeldfunctie
Vloggers hebben door hun vele volgers toch een soort voorbeeldfunctie. Charlotte heeft dat gevoel niet echt. "Ik probeer wel zo veel mogelijk op mijn taal te letten en zo min mogelijk negatieve dingen te zeggen die niks toevoegen. Ik zie mezelf niet echt als een rolmodel, meer als een grote zus of vriendin die meiden inspireert."

Aan stoppen denkt ze dan ook nog lang niet. "Omdat je zo goed zelf in de hand hebt hoeveel tijd je eraan kwijt bent en ik over verschillende onderwerpen video's maak, blijft het me vermaken. Het zou hooguit kunnen dat de onderwerpen veranderen, maar ik denk niet dat ik met het vloggen zelf ooit klaar zal zijn. YouTube is namelijk hartstikke leuk en er is voor iedereen wel iets leuks te vinden."

Juf
Charlottes droom? "Ik zou geen fulltime YouTuber willen zijn. Ik hoop wel dat ik meer volgers krijg, zodat ik er een beetje mee kan verdienen. Ik zou het wel super vinden om bijvoorbeeld drie dagen in de week juf te zijn en de andere dagen bezig te zijn met vloggen."