De Ampera-e heeft een actieradius waar je mee thuis kunt komen.
De Ampera-e heeft een actieradius waar je mee thuis kunt komen.

Verder dan 400 km op volle accu

Op één volle accu over de magische grens van 400 kilometer. De nieuwe, volledig elektrische Opel Ampera-e biedt het hoofd aan de grootste drempel voor elektrisch rijden: de angst om te stranden met een lege batterij.

Volgens de New European Drivind Cycle (de huidige standaard voor het vergelijken van bereik tussen verschillende voertuigen) biedt de elektrische Opel op één acculading een actieradius die de 400 kilometergrens met ruime marge overschrijdt. Hiermee is de Ampera-e met afstand de beste in zijn klasse. In vergelijking: de BMW i3 - uitgerust met de optioneel grote batterij van 33 kWh - legt op één batterijlading 300 kilometer af in de NEDC; de Nissan Leaf haalt 250 kilometer, de Renault Zoe 240 kilometer en de VW e-Golf 190 kilometer. In de wetenschap dat het praktijkverbruik afwijkt van de NEDC-standaard (door factoren als wegomstandigheden, rijgedrag, temperatuurverschillen en belading) behaalt de Ampera-e toch nog met gemak een rijbereik van ruim 300 kilometer in realistische omstandigheden. De Ampera-e beleeft op 29 september zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs (1 tot en met 16 oktober geopend voor het publiek) en komt in 2017 op de markt. Prijzen maakt Opel later bekend.

De 4,17 meter lange Opel Ampera-e is ook erg ruim. Het batterijpakket is onder de vloer gemonteerd, zodat het interieur onverminderd ruimte biedt voor vijf personen.