Afbeelding

Sharona maakt van haar huis een kinderopvang

WEESP - Traphekjes, een brandladder, een box, een commode... Sharona Werkhoven, zelf (nog) geen moeder, moest van alles aanschaffen om haar huis kidsproof te krijgen voor haar nieuwe gastouderopvang Unic Kids. Zaterdag 8 oktober is het resultaat te bezichtigen tijdens de landelijke openhuizendag van het kennisnetwerk Gastouderopvang.

door Marieke van Veen

Sharona Werkhoven is pas 25, maar heeft al flink wat jaren ervaring in de professionele kinderopvang. De Weespse is na haar MBO-opleiding PW3 aan de slag gegaan bij Kinderdagverblijf de Kinderkorf, maar koos vanwege haar behoefte aan kleinschaligheid op haar 21ste voor kinderopvang bij het gezin thuis. En nu is ze dus klaar voor de volgende stap: Unic Kids in haar eigen woning aan de Thorbeckelaan 1.

Persoonlijke aandacht
"Vanaf 1 januari 2017 en misschien/hopelijk zelfs al eerder kan ik elke werkdag vier kindjes tot en met vier jaar opvangen. Die kan ik veel persoonlijke aandacht bieden en daarbij ben ik qua tijden ook nog eens heel flexibel én minder duur dan een kinderdagverblijf", prijst ze zichzelf aan.

'Veiligheid heeft mijn prioriteit, dat speelgoed komt vanzelf wel'

De Weespse zit midden in het proces van klanten werven, registratie en toetsing.
Gastouderbureau
Werkhoven is aangesloten bij een gastouderbureau, dat is ze wettelijk verplicht. Dit bureau ziet erop toe dat de gastouder voldoet aan de strenge eisen die de overheid aan kinderopvang stelt. Zo worden diploma's, certificaten en verklaringen uitvoerig gecheckt en de opvanglocatie wordt regelmatig gecontroleerd op veiligheid en gezondheid. Werkhoven maakt zich geen zorgen: "Dat heeft mijn hoogste prioriteit. Ik heb misschien nog niet zo veel speelgoed, maar dat komt wel. Veiligheid is het belangrijkste."