De film 'Liza, the Fox-Fairy' draait donderdag in de City.
De film 'Liza, the Fox-Fairy' draait donderdag in de City.

woensdag 28 september

Verbindingsfabriek Weesp

Verbindingsfabriek | 10.00 uur

Verbindingsfabriek Weesp gaat van start. Jantine Zeeman en Petra Feddema verzorgen workshops en trainingen voor (zelfstandig) ondernemers. Ook houden ze focusmeetings en proefochtenden voor mensen die een werkplek zoeken. Meer info via: info@verbindingsfabriekweesp.nl.

donderdag 29 september

Stoptober

Praktijk Dr. Burggraaff

Stoptober daagt rokers uit gedurende de maand oktober niet te roken. Dr. Burggraaff springt hierop in met een cursus. Zie pagina 11.

Bingo middag

OAZ-gebouw | 14.00 uur

Buurtvereniging De Achtergracht houdt een bingo. Elke prijs is een cadeautje. Fijnvandraatlaan 2.

Film: 'Liza, the Fox-Fairy'

City of Wesopa | 20.00 uur

Maf en morbide sprookje dat een hit was in thuisland Hongarije. Debuterend regisseur Károly Mészáros trekt met heldere kleuren, een seventiesaankleding en absurde sterfgevallen zijn film plezierig uit de realiteit. Entree: € 8,-.

Klaverjassen

Bar Olympus | 20.00 uur

Aanvang nieuwe klaverjascompetitie. Inschrijven bij bar Olympus.

vrijdag 30 september

Kwisp

Theaterpand Weesp | 20.30 uur

De leukste quiz van Weesp! Speel mee met een team van je gezelligste vrienden voor mooie prijzen of ga lachend ten onder. Meedoen is belangrijker dan weten. En drinken is belangrijker dan meedoen. Deelname: € 4,- p.p. inclusief koffie met iets lekkers. Aanmelden via theaterpandweesp.nl.

Kunstcursus: Parijs

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

In de 19e en vroeg 20e eeuw trokken moderne kunstenaars massaal naar Parijs, de bruisende lichtstad vol vertier. In deze vijfdelige cursus worden de voetsporen van deze kunstenaars gevolgd. Opgeven via diana.kostman@gmail.com. Kosten: € 70,-.

zaterdag 1 oktober

Lezingen en excursies

Weesp | vanaf 9.30 uur

Tussen Vecht en Eem en de Historische Kring Weesp houden samen een open dag. Op het programma: een inleiding over het stadhuis van Weesp, twee interessante lezingen over onder meer de industrialisatie, een lunch en keuze uit verschillende excursies. Kosten inclusief lunch en twee consumpties: € 30,-. Donateurs/leden € 25,-.

Grote Kerk open

Grote Kerk | 13.00 - 16.00 uur

Verkoop van tweedehands boeken, een kunstexpositie en het gebouw kan bezichtigd worden.

Welkom in Weesp-rondleiding

Grote kerk Weesp | 13.30 uur

Met een ervaren gids Weesp ontdekken. Met een kort bezoek aan een monument en een speurtocht voor de kinderen. Na afloop koffie, thee of limonade. Kosten: € 5,50 p.p. Kinderen t/m 4 jaar gratis. Meer info: mooiweesp.nl.

Bingo Ouderenbonden

De Wintertuin | 13.30 uur

Vanwege de Dag van de Ouderen houden de Lokaal Samenwerkende Bonden van Ouderen een gezellige bingomiddag. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom. Entree: 2,50 euro.

Kitchen Roulette

Weesp | 18.00 uur

Je schrijft je in als duo en zorgt voor een gang bij jou thuis.Voor de overige twee gangen ben je bij andere Weespers te gast. Bij elke gang zit je met nieuwe gezichten aan tafel. Opgeven via kitchenrouletteweesp@gmail.com.

zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober

A Sister's Hope Walk

Mixed Hockey Club Weesp

Tweedaagse wandeling van Bussum via Weesp naar Amsterdam over 60 kilometer. Wandel mee en kom in beweging voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Voor info: asistershope.nl.

zondag 2 oktober

Familieconcert: Beestenboel!

Van Houtenkerk | 11.00 uur

Klassiek, jazz en speelse klanken voor kinderen tot 92 jaar. Over een olifant die aangaat, een Spaanse vlieg, een roze panter, een tarantula, een kakkerlak en nog veel meer beestachtige types. Met muziek van o.a. Dmitri Dmitrijevitsj Sjostakovitsj en Gerald Joseph 'Gerry' Mulligan.

Open dag met gratis yoga

Yoga Today | hele dag

YogaToday houdt een open dag. Alle lessen zijn die dag gratis. De bezoekers kunnen kennismaken met de Nieuwe Lotuszaal op de Nieuwstad 100e. Deze zaal vervangt de Achteromstraat 2, die te klein werd. Ook de vestiging op de Achtergracht is open. Het programma staat op: yogatoday.nl.

Film: 'Café Society'

City of Wesopa 20.00 uur

'Café Society' vertelt het verhaal van een jonge man die het in het Hollywood van de jaren 30 hoopt te gaan maken in de filmindustrie. Hij belandt in de zogenaamde café society, de levendige kunstenaarsscene. Regie: Woody Allen, VS 2016. Entree € 8,-.

maandag 3 oktober

Seniorweb

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc.

Sinterklaaskoor

Sportzaal Kind & Co | 16.00 uur

Wil jij zingend Sinterklaas binnenhalen en meezingen op het Pepernotengala? Doe dan mee met het Sinterklaaskoor. Voor alle kinderen van 6 t/m 8 jaar. Kosten 7,50 euro. Alle kinderen zijn welkom. Aanmelden: Marco@degooischemuziekschool.nl.

maandag 3 oktober tot maandag 10 oktober

Fotowedstrijd

Week van de Opvoeding

Het Centrum voor Jeugd en Gezin viert de Week van de Opvoeding met een fotowedstrijd. Thema: contact tussen ouder en kind en de veranderingen hierin tijdens het opgroeien. De mooiste foto wint een prijs. Inzendingen kunnen naar: info@cjgweesp.nl.

dinsdag 4 oktober

Mamacafé Weesp

Bibliotheek | 10.00 - 11.30 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

Breicafé

OAZ-gebouw | 13.00 - 16.30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht is open voor het breicafé. Biljarten kan ook, maar uitsluitend op afspraak.

Rechtswinkel geopend

Papelaan 99 | 19.30 uur

Inloop voor juridisch advies. Eigen bijdrage van minimaal € 2,-.

woensdag 5 oktober

Administratie voor Elkaar

Gebouw Papelaan 99 | 9.30 uur

Inloopspreekuur voor Weespers met vragen op administratief gebied.

Spelmiddag

Bibliotheek Weesp | 14.30 uur

Spelmiddag voor de Kinderboekenweek. Er is een route met vragen en opdrachten rond het thema 'Opa’s en oma’s'. Entree gratis.

Puzzle Theatre: 'Plastic'

City of Wesopa | 15.00 uur

Familievoorstelling over de wonderlijke wereld van een plastic zak. Door: Puzzle Theatre Bulgarije, Internationaal Jeugdtheater i.s.m. Poppentheater A'Veen. Entree € 7,50, jarige kinderen gratis.

Thema-avond borstkanker

Papelaan 99 | 19.00 uur

De Vrouwen van Weesp houden een thema-avond over borstkanker o.l.v. mw. Goli Abdurahman (actief lid BKVN) en Mamma Rosa.

Meezingen

't Hart van Weesp | 20.00 uur

Meezingen met het Hollandse lied onder begeleiding van accordeons.

Geen paniek

Theaterpand Weesp 20.30 uur

Cabaretier Marjolijn van Kooten en psychiater Bram Bakker spelen 'Geen Paniek', een cabaretvoorstelling die het taboe doorbreekt rondom angst en depressie. Kaarten via theaterpandweesp.nl.

Volgende week:

Collectanten

Dit jaar is de collecte van de Brandwonden Stichting van 9 t/m 15 oktober. Het geld is voor onderzoek, zodat brandwonden beter te genezen zijn. Er worden collectanten gezocht voor Weesp: 06-12807723 / ennoaerts@gmail.com.