'The man who knew infinity' draait donderdag in de City.
'The man who knew infinity' draait donderdag in de City.

woensdag 5 oktober

Kinderboekenspel

Bibliotheek Weesp | 14.30 uur

Spelmiddag vanwege de Kinderboekenweek. Er is een route uitgezet met vragen en opdrachten rond het thema van de Kinderboekenweek: 'Opa's en oma's'. Entree gratis.

Puzzle Theatre: 'Plastic'

City of Wesopa | 15.00 uur

Familievoorstelling. Hoe verrassend is de wonderlijke wereld van een plastic zak? Grappige en kleurrijke figuren worden geboren en transformeren zichzelf zo veel als ze willen. Ze vullen zichzelf, legen zichzelf, vliegen, eten elkaar op, vervelen zich… Door: Puzzle Theatre Bulgarije, Internationaal Jeugdtheater i.s.m. Poppentheater A'Veen. Entree € 7,50, jarige kinderen gratis.

Thema-avond borstkanker

Papelaan 99 | 19.00 uur

De Vrouwen van Weesp houden een thema-avond over borstkanker o.l.v. mw. Goli Abdurahman (actief lid BKVN) en Mamma Rosa.

Meezingen

't Hart van Weesp | 20.00 uur

Meezingen met het Hollandse lied onder begeleiding van accordeons.

Geen paniek

Theaterpand Weesp | 20.30 uur

Cabaretier Marjolijn van Kooten en psychiater Bram Bakker staan met hun voorstelling ‘Geen Paniek’ in Theaterpand Weesp. Een cabaretvoorstelling die het taboe doorbreekt rondom depressie. Kaarten via theaterpandweesp.nl.

donderdag 6 oktober

Tablet Café over virusscanners

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Iedereen wil zijn apparaten beveiligen tegen schadelijke software. Maar welke virusscanner is geschikt? U krijgt tips waarop u kunt letten bij de aanschaf en het gebruik hiervan. U kunt ook binnenlopen met andere vragen over pc, tablet, e- reader of smartphone. Ook voor niet-leden.

Alzheimer Café Weesp

Hart van Weesp | 19.30 uur

Het Alzheimer Café Weesp bestaat 8 jaar. Daarom een speciaal muzikaal programma met Ingmar Rip als gastspreker. Hij combineert het ABC (Altijd, Begrip, Compassie) met begrippen uit The Sound of Music. Inloop vanaf 19.00 uur. Entree en koffie gratis.

The man who knew infinity

City of Wesopa | 20.00 uur

De briljante, autodidacte wiskundige Srinivasa Ramanujan groeit in armoede op in het Indiase Madras, maar door zijn uitzonderlijke talent schopt hij het uiteindelijk tot de prestigieuze Universiteit van Cambridge. Als buitenstaander wordt hij met gemengde gevoelens ontvangen. Regie: Matt Brown, UK, 2016. Entree € 8,-.

vrijdag 7 oktober tot en met zaterdag 8 oktober

Ophalen oud papier

Weesp | 8.00 uur

Vrijdag wordt in het centrum van Weesp het oud papier opgehaald. Zaterdagmorgen is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier graag buiten zetten voor 08.00 uur.

zaterdag 8 oktober

Molenwedstrijd

Roeivereniging Weesp | 9.00 uur

Roeivereniging Weesp verwacht 200 jeugdploegen voor de zeventiende Molenwedstrijd. Kinderen van 10 tot en met 18 jaar uit het hele land strijden in de skiff en dubbeltwee in diverse categorieën om de medailles. Ook is er zelfgebakken taart voor een goed doel. De eerste start is om 09.00 uur, de laatste finish rond 16.30 uur.

Grote Kerk geopend

Grote Kerk | 13.00 - 16.00 uur

De Grote Kerk is gedurende de zomermaanden geopend voor publiek. Er zijn tweedehands boeken te koop, er is een kunstexpositie en de bezoekers kunnen het gebouw bezichtigen.

Muizenhuis knutselen

Weesper Boekhandel | 14.00 uur

Tussen 14.00 en 15.00 uur kunnen kinderen vanaf 6 jaar een eigen kamer voor Sam en Julia uit het Muizenhuis komen knutselen. Kosten: 5 euro.

Heel Weesp Schrijft - Kids

Weesper Boekhandel | 16.00 uur

De kindereditie van Heel Weesp Schrijft. Elke deelnemer krijgt drie minuten de tijd om uit eigen werk voor te lezen. Dat mag van alles zijn: van een verhaal of een opstel tot een gedicht of een dagboekfragment. De hoofdprijs is een bezoek van een kinderboekenschrijver aan de klas van de winnaar. Aanmelden kan via: marijehage@gmail.com.

zondag 9 oktober

Workshop Yoga Massage

Yoga Today | 12.00 uur

Ontspannend en speels kennismaken met verschillende technieken en genieten van de massages die je ontvangt die middag. Van 12.30 tot 17.00 uur. Kosten € 47,50. Informatie: www.yogatoday.nl of bel 06-215 72 555.

Jazzconcert

Van Houtenkerk | 14.00 uur

Op initiatief van Thomas Posthuma klinkt er elke tweede zondag van de maand jazz in de Van Houtenkerk. Met Diana Burta (zang), Michiel Buursen (piano), Marco van Os (bas) en Martijn Klaver (drums). Entree: 10 euro.

maandag 10 oktober

Seniorweb

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc.

Zwangerschapscursus

Verloskundige Praktijk | 12.00 uur

Voor zwangere dames die uitgerekend zijn in december of januari. De cursus loopt tot 7 december. De 9 lessen zijn op de maandag van 19.00 tot 20.00 uur. Inhoud: conditietraining, praktische informatie en yogatechnieken.Voor info bprepared.vpweb.nl.

Koffiemiddag

De Wintertuin | 14.00 uur

Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas fris een spelletje te komen doen of aan te schuiven aan de kletstafel. Entree 2 euro. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

dinsdag 11 oktober

Breicafé

OAZ-gebouw | 13.00 uur

Buurtvereniging De Achtergracht stelt haar buurthuis OAZ gratis open voor het breicafé. Kun je of wil je breien leren, kom dan gerust langs tussen 13.00 en 16.30 uur. Biljarten kan ook, maar uitsluitend op afspraak.

Rechtswinkel geopend

Papelaan 99 | 19.30 uur

De Rechtswinkel is op dinsdagavond open voor juridisch advies. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 2,-.

Mediteren in Weesp

Fort Ossenmarkt | 20.00 uur

Proefles stiltemeditatie. Voor info en aanmelden zie Facebookpagina Gewoon Zijn Meditatie of bel 06-48194266.

woensdag 12 oktober

Administratie voor Elkaar

Gebouw Papelaan 99 | 9.30 uur

Inloopspreekuur voor Weespers met vragen op administratief gebied, zoals hulp bij schrijven van brieven aan organisaties en het invullen van allerhande formulieren.

Mamacafé Weesp

Bibliotheek | 10.00 - 11.30 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

'Mijn oma Josephina'

City of Wesopa 14.00 uur

Door Theatergroep Locals. Kinderboekenweekvoorstelling in samenwerking met Bibliotheek Weesp en De Kleine Prins (4+). Oma's zijn oud. Heel oud… Sommige waren er al voordat er dinosaurussen bestonden. De oma van Roos heet 'oma' . Én Josephina Florence. Dat klinkt als een liedje. Aanvang programma Kinderboekenweek om 14.00 uur, voorstelling om 15.00 uur. Entree € 5,-.

CityQuiz: Blijven Broeden!

City of Wesopa 20.30 uur

Je buigt je met je teamgenoten over verrassende en uitdagende vragen over actualiteit, politiek, geschiedenis, wetenschap, kunst, film of muziek. Deelname per team € 15,-. Aanmelden: cityquiz@wesopa.nl.

verder

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland is op zoek naar Weespers die in de week van 7 tot en met 12 november in Weesp langs de deuren willen gaan ten behoeve van de jaarlijkse collecteweek. De opbrengst wordt gebruikt voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Aanmelden kan via dorinanl@hotmail.com of 033-3032661.