De nieuwe Micra is slimmer, schoner en leuker, zegt Nissan.
De nieuwe Micra is slimmer, schoner en leuker, zegt Nissan.

Nissan Micra wordt steeds slimmer

Auto's worden slimmer, schoner en leuker. Hightech-oplossingen gaan samen met zinderend design. Het rijdende bewijs is de vijfde generatie Nissan Micra die debuteert op de Autosalon die nu in Parijs wordt gehouden.

'Deze Micra voelt zich perfect thuis in de stad', vat Paul Willcox van Nissan Europe samen. "Ons hele modellengamma is enorm in ontwikkeling. Dat brengt ons dichter bij de toekomst volgens onze Intelligent Mobility-visie. Hierin beschrijven we hoe auto's zullen rijden, worden aangedreven en ook steeds meer integreren in ons leven. De nieuwe Micra is een bouwsteen hiervan."

Nissan werkt met Intelligent Mobility aan makkelijker, veiliger en schoner autorijden. Intelligent Drive is een belangrijk onderdeel, de automatische piloot die autonoom rijden dichterbij brengt. Dan is er het programma Intelligent Power, dat zorgt voor efficiency en vermogen, met als speerpunt elektrisch rijden.

Groei verkopen
De Europese resultaten van Nissan groeien. Vooral de sterke verkoop van Crossovers en EV's zorgde voor rugwind. In West-Europa noteerde Nissan aan het einde van financieel jaar 2015 een verkooptoename van 9,4 procent. Grote stijgers zijn Spanje (+19,3 procent), Duitsland (+13,2 procent), Italiƫ (+8,8 procent), het Verenigd Koninkrijk (+4,2 procent) en Frankrijk (+3,9 procent).