Het feestnummer is te winnen in de hybrideactie.
Het feestnummer is te winnen in de hybrideactie.

100.000ste Toyota-hybride in Nederland

Toyota Nederland heeft afgelopen week een historische mijlpaal bereikt door de magische grens van 100.000 hybride auto's te passeren. Het feestnummer is een Toyota Prius.
Om dit te vieren wordt het 100.000e exemplaar binnenkort cadeau gedaan aan de winnaar van een recente hybrideactie. Bijna 1.000 automobilisten deden eraan mee door deze zomer een hybride proefrit te maken bij de Toyota-dealer of tijdens het Hybrid Experience Weekend bij Toyota-importeur Louwman & Parqui. De Prius wordt op 7 oktober hier uitgereikt.

Duurzame revolutie
In 1997 zag de eerste generatie Toyota Prius het levenslicht. Dat Toyota een Full Hybrid – met zowel een benzinemotor als een elektromotor – in massa ging produceren, was destijds ongekend. Al in zijn introductiejaar werd de Prius in Japan echter uitgeroepen tot Car of the Year.

De Toyota Prius bleek een schot in de roos. De auto ontketende een duurzame revolutie in de autowereld. De tweede generatie Prius werd in 2005 in Europa eveneens verkozen tot Auto van het Jaar met een overweldigende voorsprong.