Gezellige drukte bij Roeivereniging Weesp aan de Vecht.
Gezellige drukte bij Roeivereniging Weesp aan de Vecht. Foto's: Marieke van Veen

Ideaal roeiweer na edities met regen, kou en wind

WEESP - Roeivereniging Weesp hield afgelopen zaterdag de 17de Molenwedstrijd op de Vecht. Jeugd uit heel Nederland kwam hier op af. Het weer was perfect en er hing een leuke sfeer. Voor de vereniging met de meeste winst was er een mooie beker te winnen.

door Pia den Braver

De wedstrijd had drie verschillende afstanden. De 250 meter voor de jongste deelnemers, de 450 meter voor de leeftijden 13 tot 16 jaar en voor de tweede keer een afstand van 1000 meter. Door deze langere afstand staat dit populaire jeugdevenement sinds vorig jaar ook open voor 17- en 18-jarigen.

Het weer pakte dit jaar goed uit. Het evenement werd de laatste edities geteisterd door regen, wind en kou, wat natuurlijk minder leuk is voor de roeiers, dus gelukkig bleef het droog. Zelfs de zon liet zich zaterdag zien, wat de dag samen met de leuke sfeer geslaagd maakte.

De jeugdleden hadden brownies, appel- en vruchtentaarten gebakken die zij zelf verkochten. Hier genoten de roeiers en toeschouwers dan ook met volle teugen van. De opbrengst van deze lekkernijen gaat, net als de vorige jaren, naar albinokinderen in Afrika. Er is uiteindelijk 230 euro verdiend en Jeanine de Bruin, commissaris roeien bij Roeivereniging Weesp, laat weten daar erg tevreden mee te zijn.

Het organiseren van zo'n groot evenement vergt veel werk en tijd. De omstandigheden moeten veilig zijn voor de deelnemers, de wedstrijd moet eerlijk verlopen en er moet voldoende eten en drinken aanwezig zijn voor de toeschouwers. Gelukkig waren er vrijwilligers, zoals de ouders en de trainers van de jeugd, die graag mee wilden helpen om het evenement tot een leuke dag te maken. De extra boten die voor dit evenement nodig waren, werden geleend bij andere verenigingen.

De extra boten die nodig waren, werden geleend bij andere verenigingen

De winnende vereniging
Roeivereniging de Doorslag uit Nieuwegein ging met de beker naar huis. Die behaalde de meeste winst, gedeeld door het aantal ploegen.

Na de finish moeten de deelnemers terug naar de start.