Felix werkt aan een compleet boek. De eerste hoofdstukken vielen in ieder geval al in de smaak.
Felix werkt aan een compleet boek. De eerste hoofdstukken vielen in ieder geval al in de smaak. Foto: Marieke van Veen

Felix Löffler (12) wint kidseditie Heel Weesp Schrijft

WEESP - Met een spannend verhaal over een vreemde kubus heeft de 12-jarige Felix Löffler de eerste kindereditie van Heel Weesp Schrijft gewonnen.

Marije Hage, Linda Gillissen, Ticho Visser en Joshua de Groot bogen zich zaterdag in De Weesper Boekhandel over vijf verhalen. Dat waren minder inzendingen dan gehoopt, maar de organisatie ging er toch eens goed voor zitten.

"We waren van alle inzendingen erg onder de indruk. Maar we moesten toch kiezen en dat is het verhaal van Felix Löffler geworden. Zijn verhaal is heel spannend, goed geschreven en origineel."

Het verhaal van Felix heet 'Max en Joost en het avontuur in de middeleeuwen'. In het eerste hoofdstuk vinden Max en Joost een vreemde kubus, met allerlei gekke knopjes en antennes. Ze verbergen hem op hun kamer. De volgende dag gebeurt er dit:

Hoofdstuk twee: Ingebroken
Toen ze thuis kwamen aten ze broccoli met knakworst en friet. Het was een rare combinatie, maar Richard, de vader van Max en Joost, probeert een keer in het jaar het wereldrecord raarste eetcombinatie te krijgen. En dat is dus vandaag. 'Moet dat, pap?' zei Joost, 'daar hebben wij geen trek in.' 'Ja dat moet, ooit zal het me lukken om het record te krijgen.' 'Je krijgt eerder het record van raarste vader,' zegt Max. Na het eten gingen ze slapen en dachten eraan wat ze tegen Joris zeiden. Namelijk dat ze erop moesten letten hoe laat de kubus begint te gloeien. Na een tijdje vielen ze in slaap. De volgende morgen werden ze wakker en merkten ze dat de kubus niet gloeide. Ze keken in de kist en zagen alleen lucht. 'Maar hij is leeg!' riep Max. 'Ja dat klopt, ik kan ook kijken', zei Joost. 'Oh ik dacht van niet', zei Max, 'maar wie zou dat gedaan hebben?' 'We hebben het aan niemand anders verteld dan aan Joris', zei Joost. 'Dat klopt, maar Joris ligt sinds gisteren ziek in bed, dus hij kan het niet geweest zijn,' zei Max. 'Daar heb je gelijk in,' zei Joost. 'Kom we gaan kijken, of er beneden nog meer is weggehaald,' riep Max en liep naar beneden. Joost volgde hem en keek goed rond. Er miste een vaas, waar bloemen in hadden gezeten en zes boeken. Dan zegt Max: 'Kom, we gaan Mama en Papa waarschuwen, maar we zeggen niets over de kubus.' Eenmaal in de slaapkamer van hun vader en moeder aangekomen breekt er paniek uit. Mama zeurt natuurlijk weer over de vaas, en papa (die veel van boeken houdt) zeurt over de zes verdwenen boeken. Richard zegt: 'We bellen voor de zekerheid eerst even de politie.' 'Het is misschien beter als jullie zolang bij Daan blijven, bij de buren is het misschien veiliger.' Dus toen ze bij de buren waren vroegen ze of Max en Joost mochten blijven logeren, omdat er bij hun is ingebroken. Natuurlijk mocht dat en ging Richard de logeerspullen halen. Het was gelukkig weekend dus hoefden ze niet naar school.