'Una noche sin luna' draait donderdag in de City.
'Una noche sin luna' draait donderdag in de City.

woensdag 12 oktober

'Mijn oma Josephina'

City of Wesopa | 14.00 uur

Kinderboekenweekvoorstelling i.s.m. Bibliotheek Weesp en De Kleine Prins (4+). Oma's zijn oud. Heel oud… Sommige waren er al voordat er dinosaurussen bestonden. De oma van Roos heet 'Oma' . En Josephina Florence. Dat klinkt als een liedje. Aanvang programma van de Kinderboekenweek om 14.00 uur, voorstelling om 15.00 uur. Entree € 5,-.

CityQuiz: Blijven Broeden!

City of Wesopa | 20.30 uur

Je buigt je met je teamgenoten over verrassende en uitdagende vragen over actualiteit, politiek, geschiedenis, wetenschap, kunst, film of muziek. Deelname per team € 15,-. Aanmelden: cityquiz@wesopa.nl.

donderdag 13 oktober

Film: 'Una noche sin luna'

City of Wesopa | 20.00 uur

Elektriciteitsstoringen om middernacht spelen een cruciale rol in het droogkomische verhaal, een charmante, melancholische film met drie sympathieke losers die nog iets van hun leven proberen te maken. Regie: Germán Tejeira, Uruguay/Argentinië 2014. Entree € 8,-.

Workshop Contentmarketing

Bibliotheek Weesp | 20.00 uur

Contentmarketeer en ondernemer Katja Staring doet uit de doeken hoe (startende) ondernemers / zzp'ers hun communicatie online (en offline) efficiënt en effectief kunnen aanpakken. Inloop: 19.30 uur, start programma 20.00 uur. Aanmelden: bvo@bibliotheekgooienmeer.nl. Voor leden van de bibliotheek is de toegang vrij, niet-leden betalen € 10,-.

vrijdag 14 oktober

Cursus Zwangerschapsyoga

YogaToday 20.00 uur

Start van een nieuwe cursus Zwangerschapsyoga. Acht lessen, inclusief een partnerles. Kosten € 135,-. Om te ontspannen op weg naar, tijdens en na je bevalling. Informatie: www.yogatoday.nl of bel 06-215 72 555.

Trio Contella

Stadhuis | 20.15 uur

Stadshuisconcert met Tri Contella, bestaande uit Selma Harkink, Suzanne Arends en Aimée van Delden (sopraan, dwarsfluit en harp). Drie vrouwen die elk een rijke ervaring hebben, nu voor het eerst in deze samenstelling. Ze brengen een afwisselend en sprankelend programma met werken van Maurice Ravel, Benjamin Britten en Camille Saint-Saëns. Zaal open vanaf 19.45 uur. Toegang: 15 euro, inclusief consumptie (tot 16 jaar gratis). Meer informatie op www.stad-huisconcerten.nl.

Kangoeroeklup Argus

Argus | 10.00 uur

Korfbalvereniging Argus houdt een kangoeroeklup voor kinderen van 2½ - 6 jaar, die deze ochtend lekker kunnen sporten en spelen met leeftijdsgenootjes. Spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en nog veel meer.

Open dag Zorgeloos Wonen

Oversingel | 11.00 - 14.00 uur

Oversingel van Vivium open de deuren van Zorgeloos Wonen. Tussen 11.00 en 14.00 uur kunnen belangstellenden binnenstappen voor meer informatie en/of een rondleiding.

Grote Kerk geopend

Grote Kerk | 13.00 - 16.00 uur

De Grote Kerk is gedurende de zomermaanden geopend voor publiek. Er zijn tweedehands boeken te koop, er is een kunstexpositie en de bezoekers kunnen het gebouw bezichtigen.

'Trojka: Drang'

City of Wesopa | 20.30 uur

Een komedie met een wrang randje over nageslacht, een kinderloos echtpaar en de plotselinge confrontatie met een verloren zoon die niet deugt. Goede bedoelingen botsen met eigenbelang en hebzucht. Tjeerd Bischoff schrijft als acteur en laat zijn personages alle hoeken van het toneel zien. Entree € 10,-. Zie de mail- en winactie op pagina 17.

zondag 16 oktober

'Het witte goud van Weesp'

Enig idee wat er bedoeld wordt met 'het witte goud' uit Weesp? Porselein: uniek, zeer kostbaar en uiterst breekbaar. Zondag 16 oktober om 14.00 uur verzorgt Museum Weesp een lezing over dit witte goud, ofwel het allereerste Hollandse porselein. Een geschiedenis om trots op te zijn. Voor meer info zie www.museumweesp.nl.

maandag 17 oktober

Rijbewijskeuring

Gezondheidsgebouw

Senioren en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur in Weesp. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar: 088-23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Seniorweb

Bibliotheek | 10.00 - 12.00 uur

Informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc.

dinsdag 18 oktober

Mamacafé Weesp

Bibliotheek | 10.00 - 11.30 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Marijke gaat een mooi verhaal vertellen met behulp van het Vertelkastje.

Koninklijke Visio

Bibliotheek | 10.00 - 12.00 uur

Koninklijke Visio geeft informatie en advies bij slechtziendheid of blindheid. Tijdens dit inloopspreekuur kunt u ook allerlei hulpmiddelen op het gebied van vergroting en verlichting, mobiliteit, communicatie en verzorging uitproberen. Meer info op: www.visio.org.

DigiTaalhuis Gooi

Bibliotheek Weesp 11.00 uur

Voor vragen over het aanbod aan cursussen en activiteiten op het gebied van het leren van taal en digitale vaardigheden in het Gooi. De medewerker zoekt samen met u naar een passende oplossing. Ook als u als taalvrijwilliger aan de slag wil om mensen (individueel of in groepsverband) te helpen om beter te leren lezen en schrijven kunt u terecht tijdens het spreekuur.

Breicafé

OAZ-gebouw | 13.00 - 16.30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht stelt haar buurthuis OAZ gratis open voor het breicafé. Kun je of wil je breien leren kom dan gerust langs tussen 13.00 en 16.30 uur. Biljarten kan ook, maar uitsluitend op afspraak.

Rechtswinkel geopend

Papelaan99 | 19.30 uur

De Rechtswinkel is op dinsdagavond open voor juridisch advies. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 2,-.

woensdag 19 oktober

Administratie voor Elkaar

Papelaan 99 | 9.30 uur

Inloopspreekuur voor Weespers met vragen op administratief gebied, zoals hulp bij schrijven van brieven aan organisaties en het invullen van formulieren.

Kinderrondleiding

Centrum Weesp | 13.30 uur

Speurtocht met schatzoeken in het centrum van Weesp voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Na afloop spelen bij speeltuin Don Bosco of bij regen op alternatieve locatie binnen. Start 13.30 uur voor de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Om 16.30 uur kunnen de kinderen weer worden opgehaald. € 5,50 per kind (incl. limonade, kleine verrassing en Don Bosco). € 2,50 volwassenen. Aanmelden via cora.sloot@hetnet.nl of 0294-431878.

Meezingen

't Hart van Weesp | 20.00 uur

Onder begeleiding van 2 accordeonisten kunt u het Hollandse lied meezingen.

doorlopend oktober

Expositie Lichthuis

Lichthuis

Connie Fakkeldij exposeert tot en met eind oktober in het Lichthuis. Te zien zijn tekeningen en schilderijen waarbij ze uiteenlopende materialen gebruikt. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag open van 9.30 tot 12.00 uur.

Expositie Cora Koppel

Bibliotheek Weesp

Cora Koppel is geboren en getogen in het schildersdorp Laren en schildert al geruime tijd. Het volgen van lessen bij diverse kunstenaars heeft haar geïnspireerd om verschillende technieken te gebruiken. Vooral intuïtief schilderen zonder doel voor ogen is voor haar de meest passende vorm.