Afbeelding
Foto:

25 jaar = 25 gangen

WEESP - Je bent net 25 geworden en je wilt een goed feestje geven. Dan kun je natuurlijk een etentje geven met 25 gangen. En zo deed Rosalie Klick uit Weesp.

In het AD vertelde ze vorige week: "Ik heb al eens een afstudeerborrel gegeven, maar dat vond ik voor mijn verjaardag zo afgezaagd."

Wat volgde was een diner van acht uur: van 18.00 uur tot 02.00 uur 's nachts. "Mijn vriendinnen verwachten volgend jaar een 26-gangendiner. Ik zit eerder te denken aan een 30-gangendiner over vijf jaar.''


Portemonnees gestolen

WEESP - Een dief heeft zondag 9 oktober flink huisgehouden in een restaurant in Weesp.

Hij of zij ging er vandoor met meerdere portemonnees. De diefstal(len) vonden plaats tussen 13.00 en 17.30 uur.


Herfstvakantie met de GVR van Roald Dahl

WEESP - Als vrijdagmiddag de schoolbel gaat begint voor de leerlingen van de Weesper scholen de herfstvakantie. Veel gezinnen gaan die week wat leuks doen. De vakantie afsluiten kan op een leuke manier in de City.

Zondag 23 oktober vertoont de City om 14.00 uur de film: 'De Grote Vriendelijke Reus'. Dit bekende boek van Roald Dahl is verfilmd door Steven Spielberg. Het eenzame weesmeisje Sofie ligt 's nachts wakker als ze plotseling uit haar bed wordt geplukt en ontvoerd. Maar ze heeft niets te vrezen: het is De Grote Vriendelijke Reus (gespeeld door Oscarwinnaar Mark Rylance). De reus gebruikt misschien eigenaardige woorden, maar hij doet geen vlieg kwaad. Als hij 's nachts met grote passen door historisch Londen stapt, moet hij zich soms verstoppen. Als hij een mens ziet, gaat hij zo staan dat hij net het silhouet van een boom is. Of hij gaat zo liggen dat zijn cape een achteloos gegooide doek over een bestelwagentje lijkt. Zo is hij er, zo is hij er niet.

Aanvang 14.00 uur / Entree 5 euro. Voorverkoop via www.wesopa.nl.