Afbeelding
Foto: Buro van der Goes

Binnenterrein met hardhouten bankjes en acacia's

Vervolg van voorpagina

Terwijl de bouwvakkers de laatste klusjes aan de luifels en gevels afmaken, is de grondbrigade vorige week alvast gestart met de openbare ruimte rondom winkelcentrum Hogeweij.

Er wordt een nieuw hemelwaterriool aangelegd, de bestrating en het straatmeubilair worden vernieuwd en de fietsenrekken worden vervangen door fietsaanleunbeugels zodat er meer ruimte komt om fietsen te parkeren. Ook is er plek gevonden voor het plaatsen van enkele nieuwe bomen.
Ook het binnenterrein van Hogeweij wordt momenteel onder handen genomen. Het terrein wordt opnieuw bestraat met zwarte en rode klinkers. Er komen nieuwe hardhouten banken, nieuwe prullenbakken, nieuwe lampen en twee acacia's. Het beeld 'De Clown' wordt teruggeplaatst op een centrale plek op het pleintje.

Het inrichtingsplan voor het binnenterrein is gemaakt door Buro van der Goes Architecten. Dit bureau maakte het ook ontwerp voor de renovatie van de winkels, deze werkzaamheden zijn gestart in april en naderen de voltooiing. Buro van der Goes is in de arm genomen door Berry Janmaat van Maatschap Hogeweij. Zijn vader bouwde het winkelcentrum in de jaren zestig. Hij wilde al jaren iets aan het verouderde winkelcentrum doen, maar die plannen kwamen steeds niet van de grond.

De renovatie van het winkelcentrum was lange tijd onderdeel van een groter project met daarin ook nieuwbouw op de plek van de inmiddels gesloopte Kostverlorenflat. Afgelopen juni heeft de gemeenteraad van Weesp hier kaders voor vastgesteld. Ymere werkt nu aan een plan.