Frans ten Brink en Hans Quatfass in de gerenoveerde bovenfoyer
Frans ten Brink en Hans Quatfass in de gerenoveerde bovenfoyer

City: 'Geweldig dat dit ook gelukt is in ons feestjaar'

WEESP - Na een fikse verbouwing is de bovenfoyer van theater City of Wesopa in haar oude glorie van 1948 hersteld. Trots zijn ze dus, de vrijwilligers van de City die met man en macht hebben gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Voor de fijne puntjes op de i organiseert het theater een benefietweekend in de bovenfoyer met een speciale CityQuiz met muziek, een walkingdinner, een kinderprogramma en een open huis.
De kleur oker in allerlei lichtschakeringen lacht de bezoeker van de bovenfoyer toe: alsof je teruggaat in de tijd, 1948, toen de City als theater werd opgeleverd. Oude elementen zoals het lichtornament in het plafond, de ronde hoeken van de bar en haar planken en spiegels zijn teruggebracht, het stucwerk hersteld en het meubilair is onder veel vrijwilligershanden genomen. Minder sexy, maar zo noodzakelijk, is het spiksplinternieuwe sanitair. Het maakt de ruimte geschikt voor kleinschalige optredens, meetings en feestjes. Vrijwilligers Frans ten Brink en Hans Quatfass trokken de kar van de renovatie, die in juli van start ging: "Het was een megaklus, maar ook een geweldig project om de bovenfoyer zowel nostalgisch als eigentijds en duurzaam te maken. Geweldig dat het gelukt is dit in ons feestjaar - de City in haar huidige vorm bestaat 25 jaar - te realiseren. Een mooi podium van en voor Weesp. Heel Weesp is dan ook van harte uitgenodigd om het resultaat te komen bewonderen."

door Ruth van Kessel

Wensenlijstje
Dankzij sponsoring van Van Wijnen, Blauwhoed en Stork&Albrecht en de grote inzet van alle vrijwilligers - er gaan heel wat uurtjes zitten in het schuren en schilderen van 50 stoelen, en dat is nog maar een van de vele klussen - kon de eerste fase van de renovatie plaatsvinden, maar om de foyer weer volledig te laten swingen is er nog flink wat geld nodig. Een kleine opsomming: een geluidstechniekinstallatie voor kleinschalige muziekoptredens, verlichting, de houten vloer verdient een grondige opknapbeurt en het podium een tapijtje. Om dit wensenlijstje te kunnen realiseren komt de opbrengst van de activiteiten in het speciale benefietweekend volledig ten goede van de bovenfoyer.

Programma
Voor alle benefietactiviteiten zijn nog kaarten verkrijgbaar. Het thema 'Soul' brengt de muziek weer terug in de bovenfoyer.

Vrijdag 28 oktober
Speciale CityQuiz met dj's De Soulb's die plaatjes draaien en surprises. Inschrijving per team (max. 5 personen) via cityquiz@wesopa.nl en kost 50 euro per team. Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 29 oktober
Walkingdinner: bereid door vier Weesper amateurkoks, met livemuziek, filmbeelden en verhalen over soulfood door Anneke van Ammerlaan. Aanvang 17.30 uur. Kaarten à 50 euro te bestellen via www.wesopa.nl.

Zondag 30 oktober
Kinderprogramma vanaf 14.00 uur met poppentheater Fatsnerran. Om 15.30 uur feestelijke opening bovenfoyer met daarna open huis met hapjes en drankjes.
Toegang gratis.

De bar kreeg een complete make-over.