Durk Jan de Bruin komt naar Weesp voor een lezing.
Durk Jan de Bruin komt naar Weesp voor een lezing.

Webportaal voor pa leverde Durk Jan 30 miljoen op

WEESP - De ondernemers van Weesp kunnen zich volgende week dinsdag laten inspireren door selfmade multimiljonair Durk Jan de Bruin. Op initiatief van de Bibliotheek voor Ondernemers en de Industrie Vereniging Weesp verzorgt hij het 'Klein Ondernemers Theater'.

door Marieke van Veen

Toen de vader van Durk Jan de Bruin een internetaansluiting kreeg, lukte het hem niet zijn weg te vinden op de digitale snelweg. Daarom ontwikkelde zoonlief op zijn zolderkamer startpagina.nl, een overzichtelijk webportaal met handige links. Dit initiatief groeide uit tot een miljoenenbedrijf. In 2000 verkocht De Bruin Startpagina aan uitgever VNU voor - naar verluidt - circa 30 miljoen gulden. Een tweede succes boekte de ondernemer met MijnWinkel.nl, waarmee particulieren en bedrijven een eigen webwinkel of bestelsysteem via internet konden opzetten. Dit initiatief verkocht hij in 2012 via een zogenoemde managementbuy-out aan twee medewerkers.

BvO en IVW zien De Bruin als een inspiratiebron en hebben hem geboekt voor een ondernemersavond in de vernieuwde bovenfoyer van de City of Wesopa. Deze avond is een kleinschaliger vervolg op het eerste Weesper Ondernemers Theater dat afgelopen juni werd gehouden.

De avond is bedoeld voor professionals en ondernemers uit Weesp en omstreken. Leden van IVW en BVO hebben gratis toegang. Niet-leden betalen € 10,-. Het aantal plaatsen is beperkt, reserveren is nodig. Inloop vanaf 19.30 uur, start programma 20.00 uur.
Aanmelden is mogelijk via
www.bibliotheekgooienmeer.nl.