Mitsubishi leidt de barre trip in goede banen. De start is in Hilversum.
Mitsubishi leidt de barre trip in goede banen. De start is in Hilversum.

Met vijf sterke auto's naar Noordkaap

Mitsubishi Motors Nederland is de officiƫle en exclusieve automotive partner van de Noordkaap Challenge 2016. Deze 7.000 kilometer lange, 13-daagse trip naar het noordelijkste puntje van Europa staat volledig in het teken van 3FM Serious Request, waarbij zo veel mogelijk geld wordt ingezameld voor het Rode Kruis.

De start is op 7 december vanaf het Mediapark in Hilversum, de finish is in Breda bij het Glazen Huis van 3FM. Mitsubishi Motors verschijnt met vijf auto's aan de start. De crew zet ze in als lead-auto, hekkensluiter en media-auto en gebruikt ze om de Challenge in goede banen te leiden. De Noordkaap Challenge is het grootste automotive evenement tijdens 3FM Serious Request en vraagt dit jaar aandacht voor longontsteking: een 'stille ramp' die jaarlijks het leven van ruim 900.000 kinderen eist. Onderweg voeren de teams uitdagende opdrachten uit voor het goede doel. Het doel is om een zo hoog mogelijk bedrag op de cheque te kunnen schrijven, die in het Glazen Huis wordt overhandigd.

De rit staat bekend als een zware trip in extreme winterse omstandigheden. Voor de trip kan de crew gebruikmaken van een drietal modellen. Dat zijn de Outlander, waar de crew voldoende bagage in kwijt kan en de Outlander PHEV met het intelligente S-ACW-systeem. Verder staat de onverzettelijke L200 ter beschikking. Dit sierlijke werkpaard leent zich door zijn laadbak uitstekend voor het maken van rijshots.