Nathalie Scheffer is blij met haar winkel
Nathalie Scheffer is blij met haar winkel Foto: Ruth van Kessel

'De boekentop60 geeft de winkel een noodzakelijke boost'

WEESP - Samen met de obliganten van het eerste uur hief onderneemster Nathalie Scheffer gisteren het glas: haar boekwinkel De Weesper Boekhandel bestond dinsdag 1 jaar.

Precies een jaar geleden verruilde Nathalie Scheffer haar twee winkels in de Slijkstraat - kinderboekhandel De Kleine Prins en de gelijkgenaamde kantoorboekwinkel - in voor één grote 'boekwinkel-plus' aan de Nieuwstad. Een move die werd ingegeven door de wens van een groep Weespers om een degelijke boekhandel in hun woonplaats na het sluiten van De BoekenArk. Met hulp van crowdfunding slaagde het initiatief en opende de winkel op 1 november 2015 haar deuren.

Het eenjarig jubileum markeert een periode van ups en downs. Het grootste probleem was het gebrek aan financiële middelen om voldoende boeken op voorraad te hebben. Extra crowdfundrondes zorgden ervoor dat sinds een week de boekhandel de trotse bezitter is van de boekentop60 van het CPNB. Scheffer: "Dit was een grote wens, waarmee we onze klanten heel blij zullen maken."