Donderdag in de City: de film 'Florence Foster Jenkins'.
Donderdag in de City: de film 'Florence Foster Jenkins'.

donderdag 10 november

Workshop Wordpress

Verbindingsfabriek | 19.30 uur

Verbindingsfabriek Weesp geeft een workshop Websites maken met WordPress. Informatie en aanmelden via petra@deverbindingsfabriek.nl.

'Florence Foster Jenkins'

City of Wesopa | 20.00 uur

Biografie van Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), een amateursopraan die niet zingen kon. Een forse erfenis, een lovende moeder en een beschermende manager en levenspartner effenden toch het pad naar het podium en een sleutelpositie in de New Yorkse society. Entree: 8 euro.

vrijdag 11 november

Meer verhalen in verf

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Na het succes van de cursus In verf verhaald' volgt dit seizoen de reeks Meer verhalen in verf. Kunstwerken zitten vaak vol met symboliek en in deze cursus leren de cursisten in zes lessen de betekenis van een kunstwerk te ontrafelen. Opgeven via 035-8884795 / diana.kostman@gmail.com. De cursusprijs bedraagt € 82,50.

Bazaar

Het Lichthuis | 10.00 uur

De Vereniging Protestantse Vrouwen op Weg houdt van 10.00 tot 22.00 uur een bazaar in Het Lichthuis. Er zijn vele leuke koopjes te halen. Het rad van avontuur draait de hele dag en er zijn diverse verlotingen. In het restaurant staat koffie, thee en soep klaar. De opbrengst van de bazaar gaat naar de Grote Kerk.

Panfluit in het stadhuis

Stadhuis - raadzaal | 20.15 uur

Stad-Huisconcert verzorgd door Matthijs Koene (panfluit) in samenwerking met gitarist Stefan Gerritsen. Ze brengen een uitdagend programma met werken van Strawinsky, Roderik de Man, Artyom Kim, maar ook Bach en Schubert. Zaal open vanaf 19.45. Toegang bedraagt 15 euro, inclusief consumptie / tot 16 jaar gratis. Meer informatie op www.stad-huisconcerten.nl.

Lieve Bertha

Theaterpand Weesp | 20.30 uur

De lefgozers van Lieve Bertha (Koen Brouwer en Rens Polman) maken geen cabaret, geen film, geen popmuziek. En toch ook allemaal wel. Spontaan, recht voor zijn raap, met veel humor en lef. De twee heren besloten op hun tiende om samen artiest te worden, mooie dingen te maken en die aan heel de wereld te laten zien. Maak ze live mee in Theaterpand Weesp. Deuren open: 19.30 uur. Tickets: € 15,- via theaterpandweesp.nl.

vrijdag 11 november en zaterdag 12 november

Ophalen oud papier

Weesp | 8.00 uur

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier opgehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Het papier graag buiten zetten voor 08.00 uur.

zaterdag 12 november

Sinterklaasintocht

De Kom | 14.00 uur

De Sint zet voet aan wal in Weesp. Rond 14.00 uur vaart de pakjesboot vol Pieten de Kom binnen. Na de ontvangst volgt een rondgang door het centrum. Meer info op pagina 5.

Feest bij FC Weesp

FC Weesp | 16.00 uur

FC Weesp viert feest. Vanaf 16.00 uur tot laat. De muziek wordt verzorgd door DJ Ramos.

Mercy John

City of Wesopa | 20.30 uur

Liedjes over liefde, trouw, en tegenslag. Bijzonder en verrassend intiem. De muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten als Tom Petty en Bruce Springsteen, maar je hoort ook invloeden van artiesten als Ryan Adams en the Jayhawks. Hij speelde in het voorprogramma van Tony Joe White, Van Dik Hout, Niels Geusebroek en Nielson en is steeds vaker te horen in de radioshows van Radio1 en 2, en 3FM. Entree € 12,50.

zondag 13 november

Jazzconcert

Van Houtenkerk | 12.00 uur

Michiel Buursen - piano, Erik Robaard - bas, Wim Kegel - drums, Tom Beek - sax. Entree € 10,-. Kaarten aan de ingang of via Stadsherstel Amsterdam

MUZIEKPODIUM

City of Wesopa | 14.00 uur

De City of Wesopa beschikt over een gezellige zaal met een prima podium. Pak een instrument en doe mee. Voor versterkers en geluidstechnici wordt gezorgd. Bandjes, duo’s, singer-songwriters: iedereen is welkom. Aanmelden via openpodium@wesopa.nl.

Jazzconcert

Van Houtenkerk | 14.00 uur

Op initiatief van Thomas Posthuma klinkt er elke tweede zondag van de maand jazz in de Van Houtenkerk. Entree: 10 euro.

maandag 14 november

Seniorweb

Bibliotheek | 10.00 - 12.00 uur

Informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc.

Koffiemiddag

De Wintertuin | 14.00 uur

Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas fris een spelletje te komen doen of aan te schuiven aan de kletstafel. De entreeprijs bedraagt 2 euro. Vooraf aanmelden is niet nodig. De koffiemiddag begint om 14.00 en is om 16.00 afgelopen.

dinsdag 15 november

Mamacafé Weesp

Bibliotheek | 10.00 - 11.30 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen van 10.00-11.30 uur. Diëtiste Marjan Bouman geeft tips om het gezellig te houden tijdens de maaltijd.

DigiTaalhuis Gooi

Bibliotheek | 11.00 - 13.00 uur

Voor vragen over het aanbod aan cursussen en activiteiten op het gebied van het leren van taal en digitale vaardigheden in het Gooi.

Breicafé

OAZ-gebouw | 13.00 - 16.30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht is open voor het breicafé. Biljarten kan ook, maar uitsluitend op afspraak.

'Walk in'-meditatie

PURSANG | 19.30 uur

'Walk in'-meditatie bij Pursang, geleid door Karin Zevering. Adres: Dr. de Visserlaan 5. Aanmelden: 06-36 30 42 46 of karin.zevering@gmail.com. Entree: bijdrage naar waardebepaling.

Rechtswinkel geopend

Gebouw Papelaan 99 | 19.30 uur

De Rechtswinkel is open voor juridisch advies. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 2,-.

PuberOuderCafé

Bibliotheek Weesp | 19.45 uur

Wil jij weleens horen hoe andere ouders van pubers dat nu doen? Ervaringen delen en tips van andere ouders van pubers horen? Kom dan naar het PuberOuderCafé.

woensdag 16 november

Administratie voor elkaar

Gebouw Papelaan 99 | 9.30 uur

Inloopspreekuur voor vragen op administratief gebied.

Meezingen

Toko WSV De Vecht | 20.00 uur

Het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van accordeonisten. De tekstboeken liggen klaar.

De Sinterklaasintocht in Weesp is altijd een hele happening.