De totaalopbrengst was nog niet bekendgemaakt of hij was al achterhaald: de 44.650 euro werd meer dan 50.000.
De totaalopbrengst was nog niet bekendgemaakt of hij was al achterhaald: de 44.650 euro werd meer dan 50.000. Foto's: Femke Berkhout en Stefan Heijendael

WEESP - Sandra van der Spruit zei het al eerder in onze krant: "Borstkanker is geen feestje. Maar dit feestje is wel nodig."

De Weespse organiseerde haar inzamelingsactie dit jaar samen met Tamara Schipper. Eén en één bleek drie. Met diverse acties zamelden ze een half jaar lang geld in voor Pink Ribbon. We hebben het dan onder meer over heel veel belangeloze medewerking van (lokale) bedrijven, de kaartverkoop van het benefietdiner van afgelopen zaterdag, heel veel particuliere donaties op youbetterpink.nl, de actie 'Heel Weesp Helpt' tijdens het Sluis en Bruggenfeest, de 'You better PINK-statiegeldactie', de winkelactie 'Weesp kleurt ROZE', de online veiling en de zaalveiling tijdens het benefietdiner door Dionne Stax. De totale opbrengst is ruim 50.000 euro. Een bedrag dat de stoutste verwachtingen overtrof. Het geld komt ten goede aan onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met deze actie werd ook duidelijk hoe betekenisvol de saamhorigheid van vrienden, vrijwilligers en sponsors kan zijn. De foto's op deze pagina's zijn gemaakt door Femke Berkhout en Stefan Heijendael.
Meer op weespernieuws.nl en
youbetterpink.nl

Een voortreffelijk diner met entertainment in de Grote Kerk.
Dionne Stax van de NOS zweept de biedingen op tijdens de zaalveiling.
Met militaire precisie worden de 200 toetjes uitgeserveerd.
Tamara en Sandra sluiten af: moe, trots en voldaan.
Het verhaal van Joyce raakt iedereen.
Weesper mannequins showen de Weesper mode.