Sinterklaas wordt zaterdag weer feestelijk onthaald.
Sinterklaas wordt zaterdag weer feestelijk onthaald. Foto: Ruth van Kessel

Andere pakjesboot voor Sinterklaas door spoorbrug

WEESP - Nog drie nachtjes slapen en dan is het zover: zaterdagmiddag komt Sinterklaas aan in Weesp. Om 14.00 uur begint het voorprogramma rond de Kom.

Met welke boot de goedheiligman rond half drie de Kom zal binnenvaren, is nog een verrassing. Door de werkzaamheden aan de spoorbrug staat de vertrouwde driemaster dit jaar buitenspel en moest Sint op zoek naar een andere boot. Het beeld van de aankomst zal er niet minder indrukwekkend om zijn: ruim honderd Zwarte Pieten zullen Sinterklaas bij zijn aankomst in Weesp begeleiden.

Om 14.00 uur start het voorprogramma in de Kom. Kinderen en ouders zullen hun ogen uitkijken, zo belooft het Sinterklaascomité. Na het toezingen van Sinterklaas volgt de optocht door het centrum. Kinderen mogen niet meer meerijden op het paard, maar worden wel uitgenodigd om met de Zwarte Pieten te komen dansen op het eindpunt aan het Grote Plein.
De route: Achteromstraat, Slijkstraatbrug, Zwaantjesbrug, Herengracht, Sluisbrug, Hoogstraat, Kerkstraat, Nieuwstraat, Slijkstraat, Nieuwstad, Grote Plein.