Podiumervaring opdoen in de City of Wesopa.
Podiumervaring opdoen in de City of Wesopa. Foto: Gerard Overmars

City biedt amateurtalenten een maandelijks podium

WEESP - Theater de City of Wesopa vervangt na jaren de jamsessies voor een nieuw initiatief: een maandelijks muziekpodium voor muzikaal amateurtalent uit Weesp. Aanstaande zondag is de eerste editie. Joachim Bosboom is benieuwd of het aanslaat.

door Marieke van Veen

Bandjes, jazzensembles, singer-songerwriters, tieners, bejaarden: Muziekpodium Wesopa biedt een podium aan iedereen die zijn of haar muziek wil delen met een publiek.

Joachim Bosboom neemt samen met Bert Kortbeek de organisatie op zich: "Muziekpodium Wesopa vloeit voort uit de jamsessies. Die sessies waren bedoeld om muzikanten die normaal niet met elkaar speelden, samen te brengen op een podium. Maar het jammen verdween steeds meer naar de achtergrond; we merkten dat bestaande bands die middagen gebruikten om zichzelf te laten zien en/of podiumervaring op te doen. Daarom hebben we nu besloten het roer om te gooien en mee te gaan in deze ontwikkeling."

Bosboom kennen we ook van De Muziektuinclub, waar hij met kinderen muziek maakt en bandjes en orkesten formeert. Deze kidsclubs verzorgen zondag het eerste uur van het Muziekpodium Wesopa. "Bij andere evenementen liepen de leeftijden door elkaar heen, maar daar was niet iedereen van gecharmeerd. Daarom reserveren we voortaan het eerste uur voor jong talent in de basisschoolleeftijd. De overige twee uur zijn voor tieners en volwassenen. Dat brengt ook voordelen voor het publiek met zich mee. Bij de kidsbands komt vaak de hele familie kijken. Voor jongere broertjes en zusjes is het niet fijn als ze twee uur moeten wachten. Andersom kun je nu als je liever naar wat gevorderde muzikanten luistert, later binnenstappen."

De Weesper hoopt op veel variatie. "Pop is in Weesp een geliefd genre, maar ik zou het leuk vinden als jazzgroepen en klassieke ensembles zich aanmelden." Voor de jamsessies was aanmelden niet nodig, maar voor het nieuwe Muziekpodium wel. "We willen iedereen de kans geven om zichzelf te presenteren, dus maken we vooraf een indeling waarbij in principe een maximumspeeltijd van een half uur geldt. Bij de samenstelling van de middagen houden we ook de variatie in het oog, zodat het publiek een afwisselende middag beleeft."

'Bij de indeling houden we zeker ook de variatie in het oog'

Aanmelden kan door te mailen naar muziekpodium@wesopa.nl. Het eerste Muziekpodium Wesopa is zondag 13 november van 14.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.