Water, vrij leven, de Vecht en kinderen staan duidelijk centraal bij de promotie van Weesp.
Water, vrij leven, de Vecht en kinderen staan duidelijk centraal bij de promotie van Weesp.

'Het mooie Weesp, weet je wel, dat stukje paradijs naast Amsterdam'

WEESP - Ruimte, authenticiteit, centraal en bewust: dat zijn de vier marketingpijlers waarop de promotie van de nieuwe wijk Weespersluis is gebaseerd. Tienduizenden, zo niet honderdduizend mensen maken zo gedwongen kennis met Weesp: een stukje paradijs naast Amsterdam.

door Christian Pfeiffer

Twee weken geleden verscheen het eerste Weespersluis Magazine, ook verspreid met deze krant, voor de promotie van de nieuwe wijk in de Bloemendalerpolder. Het magazine wordt ook aan de oostkant van Amsterdam huis-aan-huis verspreid. Tussen nu en tien jaar worden er 2.750 huizen gebouwd tussen Weesp en Muiden en daar hoort een grote marketingcampagne bij. De doelgroep? Voornamelijk Amsterdammers, maar ook Weespers en mensen uit 't Gooi die toe zijn aan een nieuwe stap.

Marlous Mok namens de projectontwikkelaars en Marije Witman van marketingbureau De Wijde Blik stonden aan de basis van de campagne. "Speciaalzaken: winkels waar de winkelier je nog kent, het vele water, de uitstekende sportaccommodaties en de gezelligheid. Dat zijn voor ons toch wel pareltjes als we naar Weesp kijken", zo vertelt Marlous. Zij kijken op een manier naar Weesp die nieuw is. Nog nooit werd Weesp zo als marketingproduct behandeld. "Wij vinden Weesp fantastisch", vult Marije aan. Zelf woont ze ondertussen ook in de stad.

De campagne is zó euforisch over de stad dat het bijna knelt. "Wij willen de mooie punten van Weesp benadrukken. Ook aan de Weespers zelf. En dat betekent dat we inzoomen op allerlei bijzondere punten." En zo gaan wij Weesp de komende jaren veel vaker terugzien: een onontdekte parel naast Amsterdam waar je beslist eens geweest moet zijn. Dit is slechts het begin van de campagne. Er komt een vervolg op het magazine. Volgend jaar moet het eerste deel van Weespersluis in verkoop gaan, het heet Lanenrijk en komt vlak achter het huidige Leeuwenveld. In Amsterdam ligt het Weespersluis Magazine op hippe plekken. Meer dan 8.000 mensen hebben al aangegeven geïnteresseerd te zijn in een huis in de nieuwe wijk. "De huizenmarkt in Amsterdam is op dit moment overspannen en er zijn daar weinig huizen te koop."

Speciaalzaken, goed eten en kleinschalig leven horen er ook bij.
Weespersluis Magazine is in Amsterdam op hippe plekken te vinden.