Wethouder Peter Eijking spreekt bezoekers toe.
Wethouder Peter Eijking spreekt bezoekers toe. Foto: Christian Pfeiffer

Weesp presenteert zich op druk Woonevent

WEESP - Wonen in Weesp lijkt populairder dan ooit. Zaterdag werd voor de tweede keer een speciaal Woonevent gehouden. Daar verzamelden makelaars, ontwikkelaars, verenigingen en andere promotors van Weesp zich om zich als één stad te presenteren. De aanloop was groot.

De sfeer was totaal anders in vergelijking met het eerste Woonevent in 2013. Toen, op het dieptepunt van de crisis op de huizenmarkt, was het vooral een samenzijn om de markt weer een beetje vlot te trekken en belangstellenden te bewegen tot koop of huur. Nu draait de huizenmarkt overuren en is Weesp 'ontdekt'. In Amsterdam is geen huis meer te krijgen en Weesp is een goed alternatief. Met de bouw van Weespersluis voor de deur was het bomvol in de City of Wesopa.

Op de beurs stonden makelaars, verenigingen, promotors van Weesp zoals het museum, de molen, en andere belanghebbenden om de stad als één concept te verkopen. Ook werden de straatnamen van de nieuwe wijk Weespersluis bekendgemaakt door wethouder Peter Eijking. In die straatnamen gaan kastelen, landhuizen langs de Vecht en de Stelling van Amsterdam een rol spelen. Bezoekers kwamen vooral van buiten Weesp om zich op een leven in onze stad te oriënteren. Ook de gemeente Weesp zelf was er te vinden om te helpen bij praktische vragen.

Organisator Weesp Marketing kijkt meer dan tevreden terug op het evenement. Het is voor herhaling vatbaar. "Wat een belangstelling. En logisch ook, want het is ook heel leuk om in Weesp te wonen." Aansluitend op het Woonevent was de intocht van Sinterklaas.