Hoe moet Weesp nu verder gaan met het Museum?

WEESP - Er is een topcollectie die zich kan meten met het Rijksmuseum, maar er zijn veel zorgen om Museum Weesp. Dat vertelde conservator Lisette Zijp donderdag aan politiek Weesp. D66 wil meteen extra geld vrijmaken.

Amper een jaar na de grote opknapbeurt blijkt dat veel zaken er heel anders voorliggen dan aanvankelijk gedacht. De inkomsten zijn minder dan eerst voorgespiegeld, de collectie heeft heel veel aandacht nodig, de opslag is dramatisch, de vrijwilligers moeten gecoördineerd worden en voor heel veel dingen is er überhaupt geen visie of beleid. Er zijn ook positieve kanten.
Lisette Zijp kwam het afgelopen jaar als de nieuwe conservator en heeft de wind er flink onder. Zij sprak de raad donderdag toe en vroeg om hulp.

Aan de gemeenteraad is nu de keus: is er de mogelijkheid om extra budget vrij te maken zodat Zijp de hulp krijgt van een extra vrijwilligerscoördinator of niet. Het college van B en W gaat in ieder geval kijken wat er mogelijk is. D66 wil niet wachten en wil het zo snel mogelijk regelen.

"We hebben geen tijd meer om nog een half jaar te wachten. Als we het enthousiasme van de nieuwe conservator en de nieuwe vrijwilligers willen behouden, dan moeten we het museum niet nog een half jaar laten aanmodderen met een te klein budget. Dat hebben ze niet verdiend. We weten wat er mis is en we weten wat er moet gebeuren", zo blogt fractievoorzitter Christian Zierleyn van D66.