Sinterklaas komt zelf ook langs op het Pepernotengala.
Sinterklaas komt zelf ook langs op het Pepernotengala. Foto: Bastiaan Miché

Pepernotengala met Pietenspelen en etalagespel

WEESP - Nog drie nachtjes slapen en dan is het zover: de tweede editie van het Pepernotengala, dit jaar in de Grote Kerk. Zaterdag neemt Paul Passchier de aanwezige kinderen mee in een leuke show vol muziek. En natuurlijk komt Sinterklaas zelf ook even langs.

door Marieke van Veen

Het feest start om 16.00 uur, vanaf 15.30 uur is de kerk open. Op het programma onder meer: optredens van het Weesper Sinterklaaskoor, een bezoek van Sint en Piet en leuke spelletjes. De organisatie hoopt dat er veel kinderen komen en dat die kinderen zich van hun mooiste pietenkant laten zien. Kaarten voor het Pepernotengala zijn voor 3 euro per stuk verkrijgbaar bij Hatseflats kinderkleding in de Slijkstraat.

Pietenspelen
Voorafgaand aan het Pepernotengala vinden er om 14.00 uur Pietenspelen plaats op het Weesper Plein. Kinderen kunnen samen met pieten leuke spelletjes doen. Kinderen kunnen gewoon komen, vooraf aanmelden is niet nodig. Ook kunnen de kinderen samen met hun ouders op zoek naar de veertien letters die in de etalages zijn verstopt. Deze veertien letters vormen samen een woord, dat ingevuld kan worden op de deelnameformulieren die eveneens bij Hatseflats af te halen zijn. Uit de juiste inzendingen worden drie winnaars getrokken die tijdens het Pepernotengala uit handen van Sinterklaas een leuke prijs krijgen.

Al deze sinterklaasfestiviteiten zijn een samenwerking tussen kinderopvangorganisatie Kind & Co, winkeliersvereniging WDO, De Gooische Muziekschool en kinderkledingzaak Hatseflats.