Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Beterschap

Stefan: "…..."
Jan: "Wat klink jij beroerd. Griep?"
Stefan: "Ja, hmpfh." :-(
Jan: "Ik heb het net weer achter de rug. Een week voelde ik me als een man in een streepjespyjama met bindings- en verlatingsangst. Als een bordeel zonder personeel. Als een all-you-can-eat-restaurant zonder eten. Als een kerk zonder koperen haan. Als een Achtergracht zonder water. Als een boom zonder bladeren. Als een museum zonder financiële ruimte. Als een man die met een slok op van zijn kruk valt. Als de korfballers van Argus die verliezen van SDO."
Stefan :-(
Jan: "Ik heb een week lang Netflix liggen kijken: 'The Crown' over Queen Elizabeth. Mooi van treurigheid over de zin en de waanzin van de monarchie."
Stefan :-(
Jan: "Maar ik voel me weer boven Jan. Fijn hoor, de positiviteit kolkt al weer bijna door de aderen. Ik voel me als Weesp de modelgemeente met een vaccinatiegraad van 99%."
Stefan :-)
Jan: "Die monarchie bijvoorbeeld heeft ook een mooie verbindende kant. Stel, er zijn geen majesteiten meer... dan is dat wat ons nog verbindt niet meer dan de bonuskaart en de Postcodeloterij. En een boom zonder bladen, dat hoort bij het feest der seizoenen en verliezen van SDO is ook niet erg. Vier je verlies en je wint uiteindelijk het meeste... En die koperen haan was volgens de maker niks waard en hij heeft ook nog een prima malletje achter in zijn schuurtje liggen. En de Achtergracht zonder water schijnt weer beter te zijn voor de doorstroming. En een man met bindings- en verlatingsangst in een streepjespyjama kan altijd nog een relatie met zichzelf beginnen en een bordeel zonder personeel is beter voor iedereen. Maar een museum zonder financiële ruimte...? Dat is natuurlijk in principe ziekmakend. Maar niks nieuws. Ik hou mij als saxofonist zonder sugarmommy al jaren op de been onder het motto: 'Alles wat telt, kost niks'."
Stefan :-)
Jan: "Hoewel van dat laatste word ik, als ik het zeg, toch ook weer een beetje... moe. Misschien iets te voorbarig geweest. Ik moet natuurlijk wel goed uitzieken, dat is belangrijk met griep. Dus ik ga ff liggen als je het niet erg vindt."
Stefan: "…..."
Jan: Ja, jij ook, hou vol!"