Fenna, Karianne en Jannetta zijn er klaar voor. Elske ontbreekt op deze foto.
Fenna, Karianne en Jannetta zijn er klaar voor. Elske ontbreekt op deze foto. Foto: Ruth van Kessel

Ambitieuze Weespers starten studiebegeleiding

WEESP - Geboren en getogen Weespers Jannetta van Harten en Fenna van Breevoort springen in het gat dat ontstond nadat Hanneke van Harten haar Praktijk voor passend onderwijs op een laag pitje zette. Op dezelfde locatie in de Middenstraat zijn Jannetta en Fenna sinds september, samen met Elske Hoogendam en Karianne Marx, een vestiging van PIOS Studiebegeleiding gestart.

door Ruth van Kessel

PIOS biedt leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en remedial teaching. Ook voor vraagstukken als dyslexie, faalangst en ander leer-en gedragsproblemen kunnen kinderen bij PIOS terecht. Weesp is de tiende locatie van dit onderwijsbegeleidingsinstituut dat al meer dan twintig jaar in de regio actief is. Orthopedagogen Jannetta van Harten en Fenna van Breevoort zijn de locatiemanagers in Weesp. Jannetta: "Toen mijn moeder Hanneke besloot te minderen met haar Praktijk voor passend onderwijs vroeg zij mij of ik interesse had om deze van haar over te nemen. Ik heb het serieus overwogen, maar omdat ik ook al jaren bij PIOS werk en daar ben doorgegroeid naar het management, koos ik voor integratie. Het aanbod van PIOS sluit naadloos aan op wat mijn moeder al in Weesp deed, alleen wordt het pakket met de mogelijkheden van PIOS op het gebied van studiebegeleiding flink uitgebreid. Want behalve naast ons vier kunnen wij putten uit een heel leger aan docenten en universitair geschoolde remedial teachers die bij PIOS werkzaam zijn."

Zelfvertrouwen
De gemene deler in alle vormen van begeleiding van kinderen in hun schoolloopbaan is het creƫren van zelfvertrouwen bij het kind. Jannetta: "Zelfvertrouwen is de basis om optimaal te kunnen leren. Dat is waarom we elk kind als individu willen leren kennen en zijn of haar talenten willen ontdekken, maar ook willen begrijpen waar voor dat kind de blokkades en belemmeringen liggen en daar samen aan werken." De samenwerking met de Weesper scholen moet nog wel op gang komen, maar ook daar hebben de Weespers alle vertrouwen in. "Hoe fijn is het als een leerling dichtbij trainingen kan volgen en voor onderzoek Weesp niet uit hoeft."

"Omdat wij vinden dat goede begeleiding voor elk kind bereikbaar moet zijn, zoeken we met de gemeente en scholen naar manieren om dit financieel mogelijk te maken. Kom in ieder geval met ons praten als je kind hulp nodig heeft, samen zoeken we een oplossing", aldus de orthopedagoge.