Zondag vertelt artdirector Harry Ammerlaan in de City over de film 'Tonio' en 's avonds wordt de film vertoond.
Zondag vertelt artdirector Harry Ammerlaan in de City over de film 'Tonio' en 's avonds wordt de film vertoond.

woensdag 30 november t/m zaterdag 2 december

Heropening AH

Albert Heijn | 11.00 uur

De Albert Heijn aan de Amstellandlaan is verbouwd. Om 11.00 uur wordt de winkel heropend door Prins Carnaval. De eerste 250 klanten krijgen een bos bloemen. Die dag zijn er ook een luchtkussen, een meet & greet met de hamster, pepernoten bakken en speculaaspoppen versieren. Ook donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er festiviteiten.

woensdag 30 november

Aadje Piraatje

City of Wesopa | 15.00 uur

Alle piraatjes klaar voor een leuk avontuur met Aadje Piraatje? Aadje wisselt zijn tandjes, maakt een piratensneeuwpop, leert lezen en trotseert een zware storm op zee. Tenslotte komt Sinterklaas langs. Kinderen mogen verkleed komen als piraat en meespelen in en na de voorstelling. Entree € 7,50.

donderdag 1 december

Tablet Café

Bibliotheek | 10.00 - 12.00 uur

Tablet Café met speciale aandacht voor tv-kijken op pc, tablet of smartphone. Tijdens deze themaochtend wordt een overzicht gegeven van de diverse streamingsdiensten en de praktische toepassingen hiervan. Ook kan men binnenlopen met vragen over de pc, tablet, e-reader of smartphone. De entree is vrij.

ALzheimer Café Weesp

Hart van Weesp | 19.30 uur

Terugblik op het afgelopen jaar. Wat vinden de bezoekers van de onderwerpen en van de manier waarop de avonden georganiseerd worden? Het doel: leren voor het volgende jaar. Gastsprekers: Gerard Herderschee en Ton Koot.

Film: 'Tonio'

City of Wesopa | 20.00 uur

Op eerste pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond stappen. Hij wordt geschept door een auto en komt om het leven. Terwijl moeder Mirjam vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, begint vader Adri zijn zoektocht naar antwoorden. Entree € 8,-.

vrijdag 2 december

Anne Neuteboom

City of Wesopa | 20.30 uur

Anne Neuteboom, in 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie, maakt maatschappijkritiek anno 2016: zonder correcte spelling, maar met een frisse analytische blik. Met veel gevoel voor taal en met overweldigende expressiviteit verhaalt ze tot in detail over haar leven. Entree € 16,50.

Kwisp, de leukste pubquiz

Theaterpand Weesp | 20.30 uur

Speel mee met een team van je gezelligste vrienden voor mooie prijzen, of ga lachend ten onder. Meedoen is belangrijker dan weten. En drinken is belangrijker dan meedoen. Meedoen kost 4 euro per persoon, inclusief koffie of thee bij binnenkomst en iets lekkers van het huis. Reserveren via theaterpandweesp.nl.

zondag 4 december

SoWhat Surpriseconcert

Van Houtenkerk | 11.00 uur

Verrassingsconcert rond Sinterklaas met gepeperde noten! Waarvan droomt Sinterklaas & de Beat van Piet. Inclusief flitscursus componeren met pepernoten. Muziek van o.a. Mozart en Chick Corea.

Filmbespreking Tonio

City of Wesopa | 16.00 uur

De bekendste Nederlandse artdirector Harry Ammerlaan komt in de verbouwde bovenfoyer vertellen over zijn aandeel in de film 'Tonio'. Gespreksleider is Lars Boom. Entree is 5 euro inclusief een drankje. 's Avonds wordt in de grote zaal de film vertoond.

Film: 'Tonio'

City of Wesopa 20.00 uur

Op eerste pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt om het leven. Terwijl moeder Mirjam vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, begint vader Adri zijn zoektocht naar antwoorden. Entree € 8,-.

maandag 5 december

Seniorweb

Bibliotheek | 10.00 - 12.00 uur

Informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc.

dinsdag 6 december

Dikke Jas Concert

Van Houtenkerk | 12.30 uur

Christiaan de Jong – klassieke gitaar. Spannend nieuw programma met balkanblues, via Hongaarse romantiek tot Argentijnse tango, inclusief twee wereldpremières van eigen werk. Composities van Dusan Bogdanovic, Béla Bartók, Ralph Towner, Keith Jarrett, C. Mertz, Astor Piazzolla en Christiaan de Jong. Entree: vrije gift.

Breicafé

OAZ-gebouw | 13.00 - 16.30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht is open voor het breicafé. Biljarten kan ook, maar uitsluitend op afspraak.

Vrijwilligerscentrale

Papelaan 99 | 13.30 - 14.30 uur

De Vrijwilligerscentrale helpt organisaties bij het werven van vrijwilligers. De centrale houdt elke dinsdag inloopspreekuur van 13.30 tot 14.30 uur.

Walk in-meditatie

Pursang | 20.00 - 21.00 uur

Wekelijkse walk in-meditatie bij Pursang Perceptie Atelier, geleid door Karin Zevering. Adres: Dr. J. Th. de Visserlaan 5. Entree: bijdrage naar eigen inzicht en waardebepaling.

woensdag 7 december

Administratie voor Elkaar

Papelaan 99 | 9.30 uur

Inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Mamacafé Weesp

Bibliotheek | 10.00 - 11.30 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Een logopediste komt dit keer vertellen over spraak-taalontwikkeling bij jonge kinderen.

Sinterklaasfeest

Papelaan 99 | 19.00 uur

De Vrouwen van Weesp vieren Sinterklaas.

Meezingen

WSV De Vecht | 20.00 uur

Het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van accordeonisten. De tekstboeken liggen klaar.

Karin Bloemen

Theaterpand Weesp | 20.30 uur

Karin Bloemen keert terug naar Theaterpand Weesp met een try-out en leesvoorstelling. Ze wil het publiek onderdeel maken van het schrijfproces. Wie deze kans niet wil missen koopt een kaartje via theaterpandweesp.nl. Kosten: € 12,50.

donderdag 8 december

Oefenavond mediumschap

Zwave Spoorstraat | 20.00 uur

Wanneer je ergens goed in wilt worden, moet je veel oefenen. Zwave geeft (oud-)studenten mediumschap de kans 'vlieguren' te maken. Vraag een gratis privéconsult via info@zwave-weesp.nl.

Film: 'Light Years'

City of Wesopa | 20.00 uur

Rose wil haar zieke moeder bezoeken, maar niemand wil haar brengen. Ze gaat toch, waarna haar broer en zus volgen. Tijdens hun avontuur worden ze geconfronteerd met de gevolgen van een verwoestende erfelijke ziekte.

Theaterdiva Karin Bloemen komt woensdag 7 december naar Weesp.