Deze compacte cross-over zit vol speelse Suzuki-verwijzingen.
Deze compacte cross-over zit vol speelse Suzuki-verwijzingen.

Suzuki Ignis vanaf 14.499 euro

Suzuki maakt de prijzen bekend van de nieuwe Ignis. De frisse compacte cross-over is leverbaar vanaf € 14.499,-, inclusief rijklaar maken. Hij staat vanaf volgende week in de showroom.
Een zuinige 1.2 DualJet-benzinemotor is standaard. De uitrusting is compleet met onder meer airconditioning, een radio/cd/mp3-speler met Bluetooth, elektrisch bedienbare ramen vóór, ESP en zes airbags. Speciaal voor snelle beslissers is er tijdelijk een extra compleet introductiemodel met onder meer wifi en Spotify.

De A- en B-stijl zijn uitgevoerd in zwart. Hierdoor lijkt het dak te zweven, net als bij de Swift. De oplopende achterste zijruiten en denkbeeldige koelsleuven in de C-stijl zijn speelse verwijzingen naar de Suzuki SC 100 GX uit de jaren 70. En ook een designdetail van de eerste generatie Vitara is terug te vinden, namelijk aan de zijkant van de motorkap.

De nieuwe Ignis combineert zijn retro-designelementen met moderne eigenschappen zoals de beschikbaarheid van hybride technologie (SHVS, Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Hiermee rijdt de Ignis nog zuiniger, namelijk 1 op 23,3 in plaats van 1 op 21,7 zoals de reguliere 1.2 DualJet.