Geen computers, maar echte mensen aan de lijn.
Geen computers, maar echte mensen aan de lijn. Archief WeesperNieuws

Opel OnStar in bijna heel Europa

Een jaar na de introductie in Europa breidt Opel OnStar uit naar nog eens achttien landen. Opels serviceassistent is nu beschikbaar in bijna heel Europa.

Sinds augustus 2015 heeft Opel OnStar al meer dan 5,5 miljoen contacten met klanten geregistreerd – via de telefoon, de smartphoneapp, de website en de blauwe OnStar-serviceknop in de auto. Met Opel OnStar komen klanten in contact met een échte, deskundige adviseur – géén machine. Het systeem bewijst zijn waarde bij een ongeluk of wanneer de auto gestolen is.

Opel OnStar reageert niet alleen op noodgevallen, de assistent ver– en ontgrendelt desgewenst ook de portieren op afstand, downloadt routes direct naar het door de fabriek geïnstalleerde satellietnavigatiesysteem en verzendt e-mailberichten over de staat van de techniek van de auto. Ook handig: met Opel OnStar kun je je auto makkelijk terugvinden als je even vergeten bent waar hij geparkeerd staat en het systeem stuurt je een bericht als de parkeertijd bijna verloopt.

Opel OnStar is óf een optie óf maakt deel uit van de standaarduitrusting van bepaalde uitvoeringen van alle modellen van Opel. Het gebruik van de diensten is het eerste jaar gratis. Na een jaar worden abonnementskosten in rekening gebracht (€ 99,50). Afhankelijk van de beschikbaarheid kan de wifi–hotspotfunctie gedurende drie maanden of 3GB-datavolume op proef worden gebruikt.