Wintersportselfie in St. Anton.
Wintersportselfie in St. Anton. Foto: Claudia Hundersmarck

De hele winter werken in de Oostenrijkse sneeuw

WEESP - Maurice van Laere (38) leerde twee jaar geleden zijn vriendin Claudia Hundersmarck (41) kennen tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk. Inmiddels wonen ze alweer enige tijd samen in de Slijkstraat, maar zaterdag gaan ze terug naar St. Anton. Niet zozeer om te snowboarden, nou ja ook wel, maar vooral om te werken.

door Marieke van Veen

Wat gaan jullie doen, Maurice?
"We gaan in opdracht van een Nederlands bedrijf twee vakantiechalets beheren in St. Anton am Arlberg in Oostenrijk. Het gaat om een chalet voor zes en een chalet voor circa vijftien personen. We doen alles zelf: van het klaarmaken van de kamers en het ontbijt tot het maken van hapjes voor bij de borrel en in het geval van het 'kleine' chalet ook het diner."

Kun jij een beetje koken?
"Zeker, ik heb bij Minevitus gewerkt. Het zijn luxe chalets, de gasten worden in de watten gelegd. Met een simpele stamppot kom ik niet weg, ik ga mooie driegangenmenu's serveren."

Hoe kom je hier zo bij?
"Ik heb Claudia twee jaar geleden leren kennen toen ik op wintersport was in St. Anton. Zij werkte daar toen. Een tijdje terug werd ze door de eigenaar van de chalets benaderd of ze weer kon komen. Ze heeft hem toen gevraagd of we het samen konden doen. Dat kon, maar dan kregen we wel twee chalets toegewezen. Nou, prima! Zaterdag vertrekken we voor een periode van vier maanden."

Je bent bedrijfsleider bij copyshop DSS, hoe is dat geregeld?
"Ik krijg onbetaald verlof en mag straks in april weer terugkomen. Super natuurlijk. Als dat niet had gekund, hadden we het misschien niet gedaan. Het komt voor ons echt op het juiste moment, want we hebben ook nog geen koophuis. Dat zijn wel allemaal dingen die meewegen als je voor een keuze als deze staat. Want ik wilde dit altijd al eens doen, maar het moet natuurlijk ook wel kunnen."

Ben je een echte wintersporter?
"Ja, heerlijk. Ik kan ook skiën, maar de laatste jaren ben ik erg van het snowboarden. We hebben één dag in de week vrij, dan gaan we natuurlijk de berg op. Maar ik ga ervan uit dat we overdag tussendoor ook weleens een piste kunnen pakken, de gasten zullen toch ook veel weg zijn."

Waar verblijven jullie zelf?
"Op de zolderverdieping van het grootste chalet; wel zo praktisch en het is ruim zat."

Je bent een gezelligheidsmens, ga je je familie en vrienden niet missen?
"Vast wel, gelukkig zullen we daar ook bekende gezichten zien. Niet als gasten in onze chalets helaas, want tegenover al die luxe hangt natuurlijk wel een zeker prijskaartje. Meer ze komen in ieder geval die kant op. En als in Oostenrijk de sneeuw smelt en het in Weesp weer gezellig wordt en de terrassen weer opengaan, dan komen wij weer terug. Het is ideaal zo."

Wie benieuwd is naar de chalets die Maurice en Claudia gaan runnen kan op skichalets.nl kijken bij Amalia en Falkenstein.

Chalet Falkenstein. Claudia en Maurice krijgen de zolder.