Met de elektrische LEAF haal je makkelijk 150 tot 200 kilometer.
Met de elektrische LEAF haal je makkelijk 150 tot 200 kilometer.

Nissan komt met LEAF Business Edition

Met de Business Edition introduceert Nissan een vervolg op de succesformule van de volledig elektrische Nissan LEAF. Hij is completer dan ooit en tegelijkertijd scherp geprijsd. Deze speciale uitvoering is nu beschikbaar.

De Nissan is voorzien van onder meer lederen stoelbekleding, verwarmbare stoelen en een verwarmbaar stuur, een Around View Monitor en een Bose-audiosysteem. Ook is de auto voorzien van een snellaadaansluiting van 50 kW. De fiscale waarde (basis voor berekening van de bijtelling) van de LEAF 30 kWh Business Edition bedraagt 33.990 euro. De verkoopprijs inclusief afleveringskosten bedraagt 34.840 euro. De gunstige prijs en lage bijtelling van 4 procent vormen een aantrekkelijke combinatie. Zakelijk rijders betalen slechts 46 euro bijtelling per maand (bij 40,4 procent IB). Nissan biedt daarnaast een aantrekkelijk geprijsd chargepack aan.

Deze LEAF laat een bereik van 250 kilometer noteren (NEDC), wat in de praktijk neerkomt op 150 tot 200 kilometer elektrisch rijden. De snellaadfunctie vergroot de flexibiliteit van de Nissan. Nederland telt enkele honderden snelladers.