De ASX is een van de uitblinkers.
De ASX is een van de uitblinkers.

Mitsubishi het meest betrouwbaar

Mitsubishi is door de Consumentenbond opnieuw uitgeroepen tot betrouwbaarste automerk in Nederland. In het meest recente onderzoek naar pechgevallen scoort Mitsubishi Motors een rapportcijfer van 8,4, waarmee het merk net als vorig jaar als beste uit de bus komt.

Met de nummer-1-positie in de automankementen-test van de Consumentenbond – die is gepubliceerd in de Consumentengids van december 2016 – wordt de betrouwbaarheid en daarmee ook de veiligheid van de Mitsubishi-modellen opnieuw onderstreept.

Ook in de Duitse en Amerikaanse pechstatistieken zijn de modellen van Mitsubishi Motors structureel minder storingsgevoelig dan veel klassegenoten. Mitsubishi scoort in de automankemententest van de Consumentenbond een rapportcijfer van 8,4. Daarmee houdt het merken als Honda, Suzuki en Toyota achter zich, die met het rapportcijfer 8,2 op een gedeelde tweede plek staan.

Uitzonderlijk
De Consumentenbond roemt de Mitsubishi ASX: met een rapportcijfer van 9,3 een van de uitblinkers in de betrouwbaarheidstest. Zo is er geen enkel probleemgeval bekend dat direct moest worden verholpen om een verdere reis mogelijk te maken. Hetzelfde geldt voor de Mitsubishi Space Star, die met een 9,2 eveneens uitzonderlijk hoog scoort.