Marije stopt met haar column in het WeesperNieuws.
Marije stopt met haar column in het WeesperNieuws. Foto: Marieke van Veen

Columnist Marije Hage maakt plaats voor Nora Schenk

WEESP - In deze editie van het WeesperNieuws de laatste column van dominee Marije Hage. Volgend jaar neemt blogger Nora Schenk haar plek in.

door Marieke van Veen

Waarom stop je met de columns?
"Zoals het goed is om aan iets te beginnen, zo is het ook goed om iets weer af te sluiten. Op die manier komt er ruimte voor nieuwe dingen. Zowel voor mij, maar ook voor de krant. Het geeft mij een goed gevoel ook weer een kans te bieden aan een nieuw iemand, die weer andere dingen te zeggen heeft."
Hoe kijk je terug op jouw jaar als columnist?
"Ik heb nooit verlegen gezeten om onderwerpen. Er is altijd wel iets dat mijn hart raakt, waar ik me druk over maak, of wat me ontroert. Als je goed kijkt, ligt er op elke hoek van de straat wel een verhaal. Ik vond het een eer om te doen en ik heb het met ontzettend veel plezier en liefde gedaan."

Op welke column heb je het meest commentaar gehad?
"Op de column 'Alles goed?'. Blijkbaar herkenden veel mensen zich in het gegeven dat we voor de buitenwereld vaak doen alsof alles goed gaat, terwijl dat soms niet zo is."

Welke column was het lastigst om te schrijven?
"De eerste denk ik, want toen wilde ik het nog heel graag goed doen. Daarna kwam de ontspanning erin en kon ik dat loslaten."

Wie is jouw favoriete columnist?
"Heb ik niet."

De eerste column van Nora Schenk verschijnt in de krant van 18 januari 2016. Nora blogt op www.milesandmore.nl over voeding, sport en reizen.