Trots als een pauw: Marco en Monique Attema.
Trots als een pauw: Marco en Monique Attema. Foto: Christian Pfeiffer

De familie Attema is terug in
de fietsen, na al die jaren

WEESP - Je fiets laten maken bij Attema. Het klinkt oudere Weespers als muziek in de oren. Sinds vrijdag kan het ook weer aan de Herengracht, want de familie Attema is terug met een gloednieuwe fietsenzaak.

door Christian Pfeiffer

Het was de oudste telg van de familie Attema die vrijdagmiddag de zaak opende: Els Attema.
Na bijna 30 jaar is de naam Attema Tweewielers weer terug in Weesp. In de nieuwe fietsenwinkel aan de Herengracht staan Marco en Monique aan het roer.

Vol met fietsen
Er is de afgelopen weken druk verbouwd in de winkel waar voorheen Simply Skin zat, een winkel in huidverzorgingsproducten. Nu staat het mudjevol met de nieuwste modellen fietsen: van normale varianten tot de populaire e-bikes.

Het was goed druk bij de opening vrijdag. De twee werden bedolven onder de felicitaties. Trots stonden ze dan ook te glunderen tussen de tweewielers, ze hebben er zin in.

De naam Attema is bekend in Weesp: aan de Nieuwstraat zat tussen 1946 en 1988 al een fietsenzaak van de familie.

In de familie
"Mijn opa is begonnen. De winkel is door mijn vader overgenomen en toen is de zaak uiteindelijk gesloten. Maar ik zit mijn hele leven al in de fietsen. De laatste 10 jaar hebben we in Amsterdam een fietsenzaak gehad, maar we woonden wel al in Weesp. Nu hebben we het pand aan de Herengracht gekocht. Het is helemaal top. Het is een gezellig winkeltje geworden. Bij ons kun je nu voor alles wat met fietsen te maken heeft terecht", aldus een trotse Marco.

Hij heeft er heel veel zin in. "Ik hoop dat ik er oud mee mag worden. Je moet je hart volgen in het leven. "